Κορωνοϊός: Προς οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000 ατόμων
shutterstock
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Προς οριζόντιο εμβολιασμό των κατοίκων νησιών με πληθυσμό κάτω των 10.000 ατόμων

Με το… βλέμμα στραμμένο στην τουριστική περίοδο, ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την πανδημία του κορωνοϊού, εστιάζει στον εμβολιασμό κατοίκων νησιών με πιο μικρό πληθυσμό.

Όπως όλα δείχνουν, το μέτρο θα ανακοινωθεί επίσημα από την κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες η εφημερίδα «Guardian» αναφερόταν αναλυτικά στο σχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τον πλήρη εμβολιασμό των κατοίκων τουλάχιστον 69 νησιών του Αιγαίου. 

Το συγκεκριμένο σχέδιο εκπονείται με τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων, ώστε να παραδοθούν χιλιάδες δόσεις εμβολίου σε κάθε απομακρυσμένο νησί του Αρχιπελάγους τις επόμενες εβδομάδες.

Μάλιστα, φιλοξενούσε και δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους. «Ακριβώς επειδή είναι τόσο δύσκολο να προμηθεύονται τα εμβόλια, αποφασίσαμε να εμβολιάσουμε ολόκληρους πληθυσμούς με μία κίνηση με σκοπό την εισροή τουριστών», είχε πει.

«Είναι πολύ δύσκολο να μεταφέρεις εμβόλια σε ένα νησί», είχε αναφέρει στον «Guardian», για να προσθέσει: «Απαιτεί μια συγκεκριμένη διαδικασία που χρειάζεται τη βοήθεια πολλών ανθρώπων. Ο καθένας έχει μια ειδική αποστολή από τη στιγμή που τα κουτιά με τα εμβόλια φεύγουν από τις αποθήκες μας». 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet