Κορωνοϊός: Υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική – Γιατί παραμένει τόσο αργή η μείωσή του;
reader.gr
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Υψηλό το ιικό φορτίο στην Αττική – Γιατί παραμένει τόσο αργή η μείωσή του;

Για αργή και μικρή μείωση στο ιικό φορτίο του κορωνοϊού στην Αττική έκανε λόγο ο καθηγητής αναλυτικής Χημείας στο ΕΚΠΑ Νίκος Θωμαΐδης. Τα μέτρα αποδίδουν, άλλα όχι στον χρόνο που εκτιμούσαμε, σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο Νίκος Θωμαΐδης σημείωσε ότι η μείωση του ιικού φορτίου στα λύμματα είναι της τάξης του 20%, ενώ πρόσθεσε πως «το ιικό φορτίο του Νοεμβρίου ήταν μικρότερο από ό,τι τώρα και γι’ αυτό ευθύνεται ο καιρός και οι μεταλλάξεις».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, μάλιστα, «τώρα έχουμε μεγάλη μετάδοση, αλλά όχι τόσο μεγάλη νοσηρότητα».

Αναφορικά με τις μεταλλάξεις, ο κύριος Θωμαΐδης ανέφερε ότι ομάδα του ΕΚΠΑ τις χαρτογραφεί, ενώ επεσήμανε πως δύο είναι εκείνες που επικρατούν, η βρετανική και η ευρωπαϊκή.

Τα μέτρα αποδίδουν – αλλά όχι στον ίδιο χρόνο

Από την πλευρά του, ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι οι αριθμοί των ημερών «μας φρενάρουν».

Απέκλεισε, ωστόσο, το ενδεχόμενο ενός ακόμη σκληρότερου lockdown, τονίζοντας ότι έχουν εξαντληθεί οι ψυχικές αντοχές των πάντων:

«Πρέπει αυτό που ζητούμε (από τους πολίτες), να μπορεί και να γίνει», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κύριος Εξαδάκτυλος εκτίμησε ότι πρόκειται για το τελευταίο lockdown, καθώς αν εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες και οι άνω των 60 δεν θα χρειάζεται αυτός ο περιορισμός.

Δεν αποκλείονται πρόσθετα μέτρα στη Θεσσαλονίκη

Αναφορικά με τη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων, καθώς όπως είπε τα κρούσματα στην πόλη δεν έχουν ουσιώδη διαφορά με της Αθήνας αναλογικά με τον πληθυσμό.

Η Θεσσαλονίκη, τόνισε, παρουσιάζει μια αύξηση μικρή αλλά σταθερή και δεν θα ήταν καλό όταν ξεκινήσει η αποκλιμάκωση του ιικού φορτίου στην Αττική να εισέρχεται σε πρόβλημα το δεύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της χώρας.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet