Λέσβος: Eπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να μπουν οι μετανάστες στη δομή του Καρά Τεπέ
Κοινωνία

Λέσβος: Eπιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για να μπουν οι μετανάστες στη δομή του Καρά Τεπέ

Επιχείρηση προώθησης προσφύγων και μεταναστών προς τη νέα δομή του Καρά Τεπέ, βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί της Πέμπτης 17/9.

Όπως αναφέρει το stonisi.gr άνδρες και γυναίκες της Αστυνομίας ωθούν τους διαμένοντες για ένατη μέρα στον δρόμο προς τη νέα δομή, με τα ΜΑΤ να έπονται, χωρίς πάντως να παρεμβαίνουν.

Στην επιχείρηση συμμετέχουν και οι 70 γυναίκες αστυνομικοί που είχαν μεταβεί χθες το πρωί στο νησί, με στρατιωτικό αεροσκάφος C130.

Από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διευκρινίζεται ότι πρόκειται για «επιχείρηση για την προστασία της δημόσιας υγείας και με σαφές ανθρωπιστικό περιεχόμενο».

Μέχρι στιγμής, η επιχείρηση διεξάγεται ομαλά και οι μετανάστες μεταφέρονται χωρίς προβλήματα στη νέα δομή του Καρά Τεπέ. Εκεί, υποβάλλονται σε τεστ για κορωνοϊό από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και αφού βγουν τα αποτελέσματα οδηγούνται στις σκηνές τους.

‘Εως χθες 35 τα θετικά κρούσματα 

Έως και χθες το πρωί, 1.200 πρόσφυγες και μετανάστες είχαν εισέλθει στη νέα δομή του Καρά Τεπέ.

Από αυτούς κατά την εξέταση στην οποία υποβλήθηκαν, προκειμένου να μπουν στη νέα δομή, 35 βρέθηκαν θετικοί στη νόσο του κορωνοϊού. Στο σύνολό τους τέθηκαν σε υγειονομική απομόνωση σε ειδικό χώρο, ο οποίος έχει δημιουργηθεί εκεί.

Χιλιάδες πυρόπληκτοι πρόσφυγες και μετανάστες παρέμεναν επί μέρες στον δρόμο, σε κτήματα και σε αύλειους χώρους επιχειρήσεων που παραμένουν κλειστές, κατά μήκος της εθνικής οδού Μυτιλήνης – Θερμής, από το ύψος της βόρειας εισόδου της πόλης μέχρι τη νέα δομή.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet