Με άνευ προηγουμένου κενά θα ξεκινήσουν τα σχολεία
Κοινωνία

Με άνευ προηγουμένου κενά θα ξεκινήσουν τα σχολεία

Ένα από τα δυσκολότερα σχολικά έτη των τελευταίων χρόνων ξεκινά στις 11 Σεπτεμβρίου, με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, που θα φανούν καθαρά μετά τον αγιασμό, να υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση και η υπουργός Παιδείας Φρόσω Κιάου έχουν επιδοθεί σε αγώνα δρόμου για να καλύψουν όσο περισσότερες ελλείψεις μπορέσουν, ωστόσο η εικόνα που δίνουν οι συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί δεν είναι καθόλου καλή.

Σύμφωνα με Τα Νέα, μόνο στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σύμφωνα με «χάρτη» που έφτιαξε ο αιρετός δάσκαλος Βασίλης Παληγιάννης, τα κενά ξεπερνούν τις 14.000 με βάση επίσημα στοιχεία των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας.

Αν υπολογίσει κανείς και τις αναμενόμενες ελλείψεις στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, κυρίως στις βασικές ειδικότητες όπως μαθηματικοί, φυσικοί, χημικοί, φιλόλογοι κ.λπ., λόγω και των πολλών συνταξιοδοτήσεων των τελευταίων ετών, τότε ο αριθμός των 20.000 κενών ενδεχομένως να ξεπεραστεί.

Ωστόσο, κατά τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Χασάπη, τα κενά δεν είναι όσα υποστηρίζουν οι εκπαιδευτικοί και δεν ξεπερνούν τις 16.000 συνολικά σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

*Διαβάστε περισσότερα στα Νέα

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet