Μπλόκο τουρκικής χωροφυλακής σε πρόσφυγες που κατευθύνονταν στα σύνορα της Ελλάδος
Κοινωνία

Μπλόκο τουρκικής χωροφυλακής σε πρόσφυγες που κατευθύνονταν στα σύνορα της Ελλάδος

Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σταμάτησαν εκατοντάδες ανθρώπους, κυρίως Σύρους, που κατευθύνονταν πεζή προς τα σύνορα της Τουρκίας με την Ελλάδα στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη, δημιουργώντας εν δυνάμει ένα νέο μέτωπο στην κλιμακούμενη μεταναστευτική κρίση.

Η τουρκική χωροφυλακή έστησε σήμερα οδοφράγματα κοντά στην Αδριανούπολη, σε απόσταση περίπου 30χλμ. από τα ελληνικά σύνορα, καθώς εκατοντάδες άνθρωποι συνωστίζονταν στον δρόμο και άλλοι κατευθύνονταν προς τους γύρω λόφους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα σύνορα.

Οι πρόσφυγες, οι περισσότεροι Σύροι, μερικοί με ομπρέλες για να προφυλάσσουν τα παιδιά τους από τον ήλιο και μια γυναίκα σε αναπηρικό αμαξίδιο, είπαν στο Reuters ότι θέλουν να φθάσουν στην Ελλάδα όπου πιστεύουν πως οι συνθήκες θα είναι καλύτερες από ό,τι στην Τουρκία και πως αποφάσισαν να μεταβούν από τα χερσαία σύνορα, λόγω των πολλών θανάτων στο Αιγαίο.

«Δεν μπορούμε να βρούμε δουλειά εδώ. Ακούμε ότι τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα στην Ευρώπη, ότι όλα είναι ελεύθερα» λέει ο 27χρονος Σερίφ από το Καμισλί της Συρίας.

«Αφού είδαμε τόσους ανθρώπους να πεθαίνουν στη θάλασσα, αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε αυτόν τον δρόμο» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet