Μυτιλήνη: Επιθέσεις νεαρών με κράνη και ρόπαλα
Eurokinissi/ΗΛΙΑΣ ΜΑΡΚΟΥ
Κοινωνία

Μυτιλήνη: Επιθέσεις νεαρών με κράνη και ρόπαλα

Ομάδα περίπου 20 νεαρών, με κράνη και ρόπαλα, αναστάτωσε χθες βράδυ το κέντρο της Μυτιλήνης. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, που επιβεβαίωσαν οι αστυνομικές Αρχές, τις πρώτες μετά τα μεσάνυχτα ώρες, στους δρόμους οι συγκεκριμένοι νεαροί ήλεγχαν περαστικούς Έλληνες και ξένους. Παράλληλα, επιτέθηκαν και σε θαμώνες επιχείρησης υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν φοιτητές, εργαζόμενοι και εθελοντές σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που δραστηριοποιούνται στην αντιμετώπιση της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης. Σε όλες τις περιπτώσεις επενέβη η αστυνομία.

Είχε προηγηθεί πορεία αντιφασιστικών και κυρίως φοιτητικών οργανώσεων, από την παραλία της Επάνω Σκάλας στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ, όπου η αστυνομία δεν επέτρεψε στους διαδηλωτές να συνεχίσουν.

Η ίδια ομάδα νεαρών, πάντα με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και με ρόπαλα, εμφανίστηκε και στο χωριό της Μόριας, χθες αργά το απόγευμα και το βράδυ, ελέγχοντας σπίτια και μαγαζιά, εάν σε αυτά κατοικούν ξένοι, αιτούντες άσυλο ή μέλη, εθελοντές κι εργαζόμενοι σε ΜΚΟ. Όπως επιβεβαιώνεται, έσπασαν το αυτοκίνητο μιας Ιταλίδας εργαζόμενης σε ΜΚΟ στο οποίο επέβαιναν και δύο αιτούντες άσυλο. Και σε αυτήν την περίπτωση επενέβη η αστυνομία, μετά από τηλεφωνικές καταγγελίες πολιτών. Επίσης, η Πυροσβεστική επενέβη σε ερειπωμένη κατοικία, για ανάφλεξη υλικών από ρίψη βεγγαλικού. Φωτιά κατέκαψε και άλλη ερειπωμένη κατοικία στη Μόρια, το βράδυ της Δευτέρας.

Με ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου της Μόριας, έγινε γνωστό ότι το σχολείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.

Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet