«Ναι» της Υγειονομικής Επιτροπής στο άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου
Κοινωνία

«Ναι» της Υγειονομικής Επιτροπής στο άνοιγμα της εστίασης στις 25 Μαΐου

Mε ταχύτερα βήματα προχωρά η επιστροφή στην κανονικότητα. Η Υγειονομική Επιτροπή έδωσε το «ναι» για το άνοιγμα των εστιατορίων και των καφέ στις 25 Μαΐου. Από Δευτέρα 18/5, δύο εβδομάδες νωρίτερα από ό,τι αρχικώς είχε υπολογιστεί, ανοίγουν και τα εμπορικά κέντρα- πολυκαταστήματα. 

Η κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Υγειονομική Επιτροπή των ειδικών να εξετάσει το ενδεχόμενο να ανοίξουν νωρίτερα από την 1 Ιουνίου, όπως αρχικώς είχε αποφασιστεί, τα καταστήματα εστίασης, καφέ κ.λπ., εφόσον φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα της εξέλιξης της πανδημίας  το επιτρέπουν. Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ανάπτυξης επισημαίνει ότι οι ειδικότεροι κανόνες λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης θα ανακοινωθούν από τον αρμόδιο υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Νίκο Παπαθανάση, αύριο, Κυριακή 17 Μαΐου, στις 18:00.

Όπως σχολίαζαν πηγές του Μαξίμου, η μέχρι σήμερα εμπειρία δείχνει ότι όπου έχουμε άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας με οργανωμένο τρόπο και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων και τα αποτελέσματα είναι θετικά.

Η άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας συνεχίζεται, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα και τη γνώμη των ειδικών και τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ώστε με σταδιακά, αλλά σταθερά βήματα να επιστρέψουμε σε μια νέα καθημερινότητα.

Πηγή: naftemporiki.gr 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet