Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Καταγγελίες φοιτητών για αστυνομική βία από την ομάδα Δράση
reader.gr
Κοινωνία

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Καταγγελίες φοιτητών για αστυνομική βία από την ομάδα Δράση

Φοιτητές καταγγέλλουν ότι τραυματίστηκαν στη διάρκεια επέμβασης της μηχανοκίνητης ομάδας Δράσης στο πανεκπαιδευτικό συλλαλήτηριο της Τετάρτης.

Μιλώντας στην κάμερα του Star, φοιτητές που μετείχαν στην κινητοποίηση της 10ης Φεβρουαρίου ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας, περιγράφουν την αστυνομική βία που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με τον Ιωσήφ Τουρλίδη, φοιτητή Βιολογίας, μέλος της ομάδας Δράσης τον χτύπησε με ξύλο, που τελικά βρήκε τον αγκώνα του, καθώς ο νεαρός προσπάθησε να προστατευτεί.

Της πάτησε το πόδι μηχανή της ομάδας Δράσης

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Μιζρακιάν, φοιτήτρια του πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, κατήγειλε πως μηχανάκι της ομάδας Δράσης της πάτησε το πόδι, την ώρα που εκείνη έτρεχε μαζί με άλλους φοιτητές.

Την επέμβαση της συγκεκριμένης ομάδας στο πεζοδρόμιο των Προπυλαίων επιβεβαιώνει και το βίντεο από drone που δημοσιοποίησε η ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα, ο φοιτητής Νικόλας Παπαρούνας που συνελήφθη επειδή τραβούσε βίντεο, κατήγγειλε εικόνες συνωστισμού στη ΓΑΔΑ.

Νοσηλεύεται με βγαλμένο ώμο ο γιος του Νίκου Μαρκάτου

Σημειώνεται πως ο γιος του Νίκου Μαρκάτου, πρώην πρύτανη του Πανεπιστήμιου, νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό τραυματισμένος, με βγαλμένο ώμο.

Σε δηλώσεις του, ο Στράτος Μαυροειδάκος, γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, διέψευσε κατηγορηματικά οποιονδήποτε ενδεχόμενο να παρασύρθηκε διαδηλωτής από μηχανάκι της Ομάδας Δράσης, ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια των συλλήψεων γίνεται χρήση νόμιμης αστυνομικής βίας.  

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική παρέμβαση για ξυλοδαρμό φοιτητών

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, έδωσε σήμερα εντολή στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, έπειτα από τη δημοσιοποίηση βίντεο με εικόνες ξυλοδαρμού φοιτητών στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Το βίντεο εμφανίζει αστυνομικούς των ΜΑΤ να βαράνε διαδηλωτές με γκλοπ, μπουνιές και κλωτσιές κατά τη διάρκεια του προχθεσινού φοιτητικού συλλαλητηρίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet