ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση για τα ΒΑΕ την Τρίτη
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΠΟΕΔΗΝ: Κινητοποίηση για τα ΒΑΕ την Τρίτη

Τετράωρη παναττική στάση εργασίας, από 08:00-12:00, και συγκέντρωση στις 08:30 στο υπουργείο Εργασίας έχει προγραμματίσει για αύριο, Τρίτη 30/6, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Όπως αναφέρει, «δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογούμε πια για την αναγκαιότητα ένταξής μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Ειδικά τώρα μετά την πανδημία και τα χειροκροτήματα.

»Πέραν του κορωνοϊού, οι υγειονομικοί είναι εκτεθειμένοι συνεχώς σε λοιμώδη νοσήματα (ηπατίτιδα, φυματίωση, AIDS κ.λπ.). Έχουν τρυπηθεί με βελόνες στη διάρκεια της νοσηλείας. Αδυνατούν να προσφέρουν ασφαλείς υπηρεσίες 67 ετών.

»Αρκετοί συνάδελφοι πάσχουν από σοβαρά νοσήματα (καρκίνο, αυτοάνοσα κ.λπ.). Το νοσηλευτικό προσωπικό με πάνω από 25 χρόνια υπηρεσίας πάσχει από μυοσκελετικά προβλήματα. Το 10% των εργαστηριακά διαπιστωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα είναι υγειονομικοί και προνοιακοί υπάλληλοι».

Με τα δεδομένα αυτά, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία ζητούν την ένταξή τους χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στις εισφορές και στην αναγνώριση του ασφαλιστικού βίου. Ζητούν, μάλιστα, και διπλασιασμό και επέκταση στις άλλες ειδικότητες του επιδόματος επικίνδυνης κι ανθυγιεινής εργασίας.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «όλοι πλέον έχουμε ασφαλιστικό φορέα τον ΕΦΚΑ και δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι του ιδίου φορέα, ιδίων επαγγελμάτων με διαφορετικό ασφαλιστικό τρόπο.

»Όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το Δημόσιο, δεν είναι ενταγμένοι στα ΒΑΕ, κι όσοι προέρχονται από ασφαλιστικό φορέα το ΙΚΑ, είναι ενταγμένοι».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet