Προβληματισμός Γ. Παυλάκη για το Πάσχα: Στα νοσοκομεία έχουμε πόλεμο
reader.gr
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Προβληματισμός Γ. Παυλάκη για το Πάσχα: Στα νοσοκομεία έχουμε πόλεμο

Αρνητικός όσον αφορά στο «Πάσχα στο χωριό» εμφανίζεται ο καθηγητής Γιώργος Παυλάκης επισημαίνοντας ότι «στα νοσοκομεία υπάρχει πολεμική ατμόσφαιρα».

Ειδικότερα, ερωτηθείς αν θα μπορέσει ο κόσμος να ταξιδέψει στα χωριά του το Πάσχα ο καθηγητής ήταν ξεκάθαρος: «Αφήστε το Πάσχα. Είναι τόσο μακριά μας. Ας εφαρμόσουμε αυτό το εργαλείο (σ.σ.: self test) που έχουμε. Επικεντρωνόμαστε στο να κάνουμε μερικές μέρες διακοπούλες και δεν επικεντρωνόμαστε στον πόλεμο. Το Πάσχα είναι μακριά» τόνισε μιλώντας στο Mega.

Υπερόπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας τα self test

Υπερόπλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας χαρακτήρισε τα self tests o Γιώργος Παυλάκης, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να επεκταθεί η χρήση τους. «Γυρνάμε σελίδα. Η γνώση είμαι δύναμη. Με τον αριθμό θετικών μαθητών και καθηγητών στην Covid, έχουμε ανιχνευτές που μας λένε πού είναι ο ιός. Έλεγα ότι αν θέλουμε να ανοίξουμε, χρειαζόμαστε τεστ, τεστ που γίνονται και να υπάρχει η πλατφόρμα που θα λέει ακριβώς τι υπάρχει επί του εδάφους. Είναι η γνώση που θα φέρει δύναμη. Περίπου 3 στους 1.000 που πηγαίνουν στα σχολεία είναι θετικοί. Δεν είναι μόνο ότι το ξέρετε ως αριθμό, μπορείτε να τους απομονώσετε να κάτσουν καραντίνα και μπορούμε να χτυπήσουμε τον ιό εκεί που τον πονάει. Στους ανθρώπους που μολύνθηκαν πρόσφατα και μεταδίδουν τον ιό. Ο ιός πηγαίνει και στα σχολεία και από εκεί πηγαίνει σε άλλα σπίτια. Αυτό είναι το πρόβλημα όταν ανοίγουν τα σχολεία σε εποχή που η επιδημία βράζει. Τώρα ξέρουμε τα νούμερα» σχολίασε.

«Έχουμε υπέροχους ανιχνευτές που μας λένε τι γίνεται στα σχολεία. Αυτό καταρχάς μπορούμε να το επεκτείνουμε και στα ανοιχτά καταστήματα. Έτσι θα ξέρουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι ασφαλείς» ανέφερε και τόνισε, ότι τα self tests από μόνα τους δεν αρκούν και ότι πρέπει να συνοδεύονται από ιχνηλάτηση και καραντίνα.

«Τώρα είμαστε στην κορυφή του επιδημικού κύματος. Στην πιο επικίνδυνη περίπτωση για να ξεφύγει το κύμα και να δούμε Πορτογαλία. Καθώς μιλάμε, οι γιατροί υποφέρουν στα νοσοκομεία, που είναι γεμάτα. Υπάρχει πολεμική ατμόσφαιρα στα νοσοκομεία. Θα ανέβουν και άλλο οι διασωληνωμένοι, δυστυχώς. Έρχονται δύσκολες εβδομάδες. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το υπερόπλο των self tests. Είναι ένα εργαλείο που μας δείχνει που είναι ο ιός» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά στην εστίαση έκανε λόγο ότι ορθά θα ανοίξει μετά το Πάσχα, καθώς «είναι σημαντικό να μην κάνουμε απρόσεκτες κινήσεις στην κορυφή του επιδημικού κύματος».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet