Ραγδαίες εξελίξεις: Ανιχνεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες στη 10χρονη Μαρκέλλα
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Ραγδαίες εξελίξεις: Ανιχνεύτηκαν ναρκωτικές ουσίες στη 10χρονη Μαρκέλλα

Δύο ουσίες που ανήκουν στην κατηγορία των ναρκωτικών (ψυχοτρόπων ουσιών) ανιχνεύθηκαν στον οργανισμό της 10χρονης Μαρκέλλας, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων στις οποίες υποβάλλεται το κοριτσάκι μετά τον εντοπισμό του. 

Σύμφωνα με πηγές των διωκτικών και δικαστικών αρχών, η χορήγηση των ουσιών στη μικρή μαθήτρια έγινε «σχετικά πρόσφατα», χωρίς όμως να προσδιορίζεται επακριβώς ο χρόνος. Προς την κατεύθυνση αυτή διεξάγονται εξετάσεις που θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Πιθανότατα η λήψη ναρκωτικών φαρμάκων να ευθύνεται και για την εικόνα σύγχυσης που παρουσίασε αμέσως μετά τον εντοπισμό της και κατά τις πρώτες συνομιλίες με τους παιδοψυχολόγους και αστυνομικούς.

Την ίδια ώρα είναι σε εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμό της γυναίκας που φέρεται να άρπαξε τη 10χρονη και που -σύμφωνα με όσα προκύπτουν από αστυνομικές πηγές- προέρχεται από το περιβάλλον της οικογένειάς της.

Παράλληλα, ξεκίνησε η έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης στον οικογενειακό και κοινωνικό περίγυρο της μικρής μαθήτριας, ώστε να εκτιμηθούν οι μελλοντικές συνθήκες διαβίωσής της. Στο πλαίσιο αυτό κλήθηκε να καταθέσει στην εισαγγελέα ανηλίκων ο μεγάλος της αδελφός, που φέρεται να διεκδικεί την επιμέλεια της αδελφής του.

Σε δηλώσεις της, η δικηγόρος που τον συνόδευε, Ανθούλα Ανάσογλου, τόνισε ότι γίνεται έρευνα για το οικογενειακό περιβάλλον και «προτάσσουμε πάνω από όλα εκείνο το σπίτι που ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, που είναι το σπίτι της γιαγιάς».

Υπενθυμίζεται ότι το «Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ζητήσει να ερευνηθούν οι συνθήκες στις οποίες ζούσε το κοριτσάκι. Ο επικεφαλής του «Χαμόγελου», ο κ. Γιαννόπουλος, είπε ότι «το πρώτο πράγμα που γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η αναφορά στην εισαγγελέα Ανηλίκων για την κατάσταση που ζει το παιδί. Καλοί είναι οι ψυχολόγοι, αλλά για να κάνουν μια διαδικασία άμεσα».

«Σε πολλές περιπτώσεις γίνεται, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται επειδή υπάρχουν πληροφορίες και περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Εμείς θέλουμε να διαφυλάξουμε τη ζωή» τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Αποδεικνύονται οι πληροφορίες που έδωσαν στο Χαμόγελο του Παιδιού και δώσαμε στην αστυνομία. Τα πράγματα μπορεί να είναι πολύ πιο δύσκολα απ’ ό,τι περιμένουμε. Τα στοιχεία που γνωρίζουμε έρχονται και κουμπώνουν με αυτά που γνωρίζουμε» ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος.

Την ίδια στιγμή, έτοιμος να διεκδικήσει την επιμέλεια τη 10χρονης Μαρκέλλας, είτε μαζί με την αδερφή του είτε ξεχωριστά, εμφανίζεται ο αδερφός της εφόσον κριθεί ακατάλληλο το οικογενειακό περιβάλλον μετά από την έρευνα της Εισαγγελίας Ανηλίκων.

Στο τελικό στάδιο φαίνεται ότι έχουν μπει οι έρευνες της αστυνομίας για τη γυναίκα που άρπαξε τη 10χρονη Μαρκέλλα το μεσημέρι της Πέμπτης και αγνοείτο για δύο ημέρες μέχρι να βρεθεί το πρωί του Σαββάτου.

Η μικρή φέρεται να έχει αναγνωρίσει μία  γυναίκα περίπου 40 ετών από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας και την οποία οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει και αναζητούν, αφού τα ίχνη της έχουν χαθεί από το πρωί του Σαββάτου και αναζητείται.

Οι εισαγγελικές αρχές αναμένεται να ερευνήσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζει το ανήλικο παιδί, τις σχέσεις του με την οικογένειά του, το σχολείο του και ό,τι σχετίζεται με την καθημερινότητά του.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων/reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet