Σημαντικές προσλήψεις σε νοσοκομεία και αστυνομία έως τέλος Δεκεμβρίου
Κοινωνία

Σημαντικές προσλήψεις σε νοσοκομεία και αστυνομία έως τέλος Δεκεμβρίου

Η διευρυμένη σύσκεψη χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή αρκετών συναρμόδιων υπουργών, για τις προσλήψεις στο δημόσιο ήταν ένα δείγμα του πώς θέλει να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του κράτους, καθώς ο πρωθυπουργός έχει ήδη προεκλογικά εξαγγείλει τη βούλησή του να μην αφήσει «γυμνούς» νευραλγικούς τομείς του κράτους. 

Εξ ου και οι προτεραιότητες, τις οποίες περιέγραψε ο κ. Μητσοτάκης στη διυπουργική με τους κ. Χρυσοχοϊδη, Κικίλια, Σταϊκούρα, Θεοδωρικάκο και Σκυλακάκη αφορούσαν τους ευαίσθητους τομείς της Υγείας και της Ασφάλειας, με την κυβέρνηση να προσανατολίζεται σε 3.950  προσλήψεις ως το τέλος του έτους. 

Όπως εξηγούσαν στο Reader.gr συνεργάτες του πρωθυπουργού, η συλλογιστική είναι απλή: τα νοσοκομεία ως το τέλος του έτους να στελεχωθούν με 2.450 νοσηλευτές, αλλά και η επιχειρησιακή δύναμη της Αστυνομίας να ενισχυθεί με 1.500 αστυνομικούς, οι οποίοι θα στελεχώσουν άμεσα μονάδες όπως η ΔΙ.ΑΣ., αλλά και η ΔΕΛΤΑ, που προβλέπεται να επαναλειτουργήσει άμεσα. 

Ως προς τις προσλήψεις στην υγεία, δε, υπάρχει και μια ακόμη παράμετρος: σύμφωνα με πληροφορίες του Reader.gr, καθώς από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχαν προγραμματιστεί προσλήψεις στον χώρο της υγείας, με τον σχετικό διαγωνισμό που αφορούσε 1.116 θέσεις να λήγει χθες. Αυτό, σύμφωνα με κυβερνητικούς επιτελείς, δείχνει ότι η απελθούσα κυβέρνηση λειτούργησε με ιδιαίτερη καθυστέρηση και, τούτου δοθέντος, η πίεση μετακυλύεται τώρα στο ΑΣΕΠ, προκειμένου να ολοκληρώσει και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται για να ολοκληρωθούν οι προσλήψεις. Έπειτα, θα πρέπει να ανοίξει και ο διαγωνισμός για τους υπόλοιπους 1.334 νοσηλευτές, με την κυβέρνηση να επιδιώκει ως τον Δεκέμβριο τα νοσοκομεία να είναι σημαντικά ενισχυμένα. 

Και οι ταχείς ρυθμοί ως προς το σκέλος της ενίσχυσης των σημάτων ασφαλείας, όμως, δείχνουν τη διάθεση της κυβέρνησης, με τον αρμόδιο υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, να αναμένεται να αναπτύξει περαιτέρω στις προγραμματικές δηλώσεις τις επόμενες μέρες πώς θα γίνουν πρακτικά αυτές οι προσλήψεις, ώστε και η δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. να ενισχυθεί αξιοσημείωτα ως το τέλος του έτους. Κατά πληροφορίες, δε, η κυβέρνηση «κάτω από τα ραντάρ» εξακολουθεί να έχει ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με το Ίδρυμα Νιάρχος για μια σημαντική δωρεά που θα μπορούσε να κατευθυνθεί στον τομέα της Δημόσιας Τάξης.  

Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, προεκλογικά είχε αναδείξει σε μείζον το ζήτημα της ασφάλειας, ενώ η εντολή του προς τον κ. Χρυσοχοϊδη είναι η αστυνομία να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της χωρίς περιορισμούς. Για να συμβεί αυτό, όμως, απαιτείται και η ενίσχυση των δυνάμεών της, μιας και οι υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. είναι σαφώς υποστελεχωμένες. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet