ΣτΕ: Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

ΣτΕ: Ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους, ο ένας από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Ελεύθερος μεν, με αυστηρούς περιοριστικούς όρους δε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, θα αφεθεί ο ένας εκ των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών, ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου.

Τα ανωτέρω αποφάσισε σήμερα Πέμπτη, 19 Απριλίου 2018, το Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε σχηματισμό Ολομέλειας, κάνοντας εν μέρει δεκτή την αίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, με την οποία ζητούσε να ανασταλεί η απόφαση της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφύγων με την οποία είχε χορηγηθεί άσυλο στον εν λόγω Τούρκο αξιωματικό (και συνεπώς αυτός να μην απελευθερωθεί).

Η απόφαση χορήγησης ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό δεν αναστέλλεται, στο σύνολό της, αλλά μερικά θέτοντας περιοριστικά μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στον επίμαχο Τούρκο αξιωματικό είχε χορηγηθεί άσυλο, αλλά η σχετική απόφαση της Επιτροπής Ασύλου ανακλήθηκε προσωρινά με διαταγή της πρόεδρου Εφετών, Ευγενίας Μυλωνοπούλου, μετά από αίτημα του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Παράλληλα, η κυβέρνηση, πλέον της αίτησης αναστολής, έχει καταθέσει και αίτηση ακύρωσης της ίδιας απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Αρχής Προσφυγών, η οποία θα συζητηθεί την 4η Μαΐου 2018 στην Ολομέλεια του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet