Χανιά: Καταγγελία για επίθεση γονέα σε καθηγητή γυμνασίου για τη μάσκα
flashnews.gr
Κοινωνία

Χανιά: Καταγγελία για επίθεση γονέα σε καθηγητή γυμνασίου για τη μάσκα

Αναίτια, βίαιη σωματική και λεκτική επίθεση γονέα μαθητή σε βάρος εκπαιδευτικού του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου στα Χανιά καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου. Το περιστατικό φέρεται ότι συνέβη στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος κατά την προσέλευση των μαθητών για την καθιερωμένη τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, όπου ο γονέας δεν επιθυμούσε τα παιδιά του να φορέσουν μάσκα.

Σύμφωνα με τον σύλλογο διδασκόντων, συνεπεία του συμβάντος, ο καθηγητής μετέβη στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

«Το γεγονός συνέβη λόγω της άρνησης του γονέα να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο σύλλογος διδασκόντων του σχολείου μας δεν θα ανεχθεί τέτοιες βίαιες συμπεριφορές και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να προστατέψει τα μέλη του με κάθε νόμιμο και δίκαιο μέσο» αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου Χανίων.

Ν. Κεραμέως: Μη ανεκτές τέτοιες ενέργειες

«Το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια» τόνισε σε ανάρτησή της, με αφορμή το καταγγελλόμενο περισταττικό, η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Όπως ανέφερε η υπουργός, επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου, ενώ έχει ήδη ζητήσει από την υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές» ξεκαθάρισε η υπουργός.

Πηγή: ΑΜΠΕ/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet