Χειροπέδες σε κύκλωμα που θα… έριχνε στην πιάτσα κοκαΐνη αξίας 1,2 εκατ. ευρώ από τη Λατινική Αμερική
Print Friendly, PDF & Email
Κοινωνία

Χειροπέδες σε κύκλωμα που θα… έριχνε στην πιάτσα κοκαΐνη αξίας 1,2 εκατ. ευρώ από τη Λατινική Αμερική

Κοκαΐνη συνολικής αξίας 1,2 εκατ. ευρώ, με το σύμβολο «555» από τα καρτέλ της Λατινικής Αμερικής, κατέσχεσε μετά από αστυνομική επιχείρηση η Δίωξη Ναρκωτικών.

Η κοκαΐνη, συνολικού βάρους 28 κιλών, ήταν συσκευασμένη και κρυμμένη σε κρύπτη αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τέσσερις Έλληνες, οι οποίοι κατηγορούνται ότι εισήγαγαν στην Ευρώπη -και κατ’ επέκταση στη χώρα μας- μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική.

Για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους προηγήθηκε κατάλληλη ανάλυση και διασταύρωση πληροφοριακών δεδομένων, εξακρίβωση χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργία ατομικού «προφίλ», ενώ πιστοποιήθηκε η δράση τους στην εισαγωγή και μεταφορά από την Ολλανδία μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης με σκοπό την περαιτέρω διάθεσή της στη χώρα μας.

Ακολούθησε η αστυνομική επιχείρηση, κατά την οποία εντοπίστηκε ο ένας Έλληνας να μεταφέρει, για λογαριασμό του συνεργάτη του, επιμελώς κρυμμένες, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους (κρύπτες) στα κάτω και πλαϊνά μέρη αυτοκινήτου, ιδιοκτησίας του, 24 νάιλον συσκευασίες κοκαΐνης, συνολικού μικτού βάρους 28 κιλών.

κοκαΐνη

Είχαν καλύψει την κοκαΐνη με καρμπόν για να μην την μυρίζουν οι αστυνομικοί σκύλοι

Οι συσκευασίες ήταν περιτυλιγμένες εσωτερικά με ειδικό καρμπόν προς αποφυγή εντοπισμού από συσκευές ανίχνευσης, ενώ τον λογότυπο «555» πιστοποιεί ότι πρόκειται για υψηλής καθαρότητας κοκαΐνη, παρασκευασμένη σε χώρα στην Λατινική Αμερική.

Από τη μεθοδολογία δράσης και τον τρόπο μεταφοράς και απόκρυψης ναρκωτικών προκύπτει η επαγγελματική τους κατάρτιση στη διακίνηση ναρκωτικών, με τα προσδοκώμενα κέρδη μόνο από την κατασχεθείσα ποσότητα να ξεπερνούν το 1.200.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για -κατά περίπτωση- αδικήματα της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet