89 τα θύματα της γρίπης
Κοινωνία

89 τα θύματα της γρίπης

Τρεις νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο από τη γρίπη ανεβάζοντας στα 89 τα θύματα της εποχικής γρίπης, έως τώρα για το 2014.

Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν νοσηλευτεί συνολικά 256 άτομα, ενώ αυτήν τη στιγμή παραμένουν στη ΜΕΘ για νοσηλεία 54 ασθενείς.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) επισημαίνει προσοχή και αντιική αγωγή με τη συμβουλή γιατρού, από τα πρώτα συμπτώματα, καθώς και εμβολιασμό. Συστήνει:

  • Τήρηση των μέτρων υγιεινής των χεριών και της αναπνευστικής υγιεινής (καλό πλύσιμο και απολύμανση χεριών, κάλυψη στόματος σε περίπτωση φταρνίσματος και βήχα, κ.ά.).
  • Επίσκεψη σε ιατρό ή επικοινωνία μαζί του σε περίπτωση που τα συμπτώματα είναι σοβαρά ή/και μακράς διάρκειας.
  • Οικειοθελής απόμόνωση  (από τη δουλειά, τις κοινωνικές εκδηλώσεις, το σχολείο)  για τα άτομα που έχουν συμπτώματα γρίπης.
  • Έγκαιρη χρήση αντι-ϊικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις με τη συμβουλή ιατρού, ακόμη και χωρίς την εργαστηριακή επιβεβαίωση του ιού. Τα αντι-ϊικά φάρμακα κατά της γρίπης μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για την πρόληψη της εμφάνισης συμπτωμάτων γρίπης, κατά την κρίση ιατρού. Η σωστή χρήση των αντι-ϊικών στις ομάδες αυξημένου κινδύνου του πληθυσμού προστατεύει από τις επιπλοκές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet