Αιματηρό τέλος στη διπλή ομηρία στη Γαλλία
Κόσμος

Αιματηρό τέλος στη διπλή ομηρία στη Γαλλία

Αιματηρό τέλος είχε η διπλή ομηρία σε τυπογραφείο στην Νταμαρτέν και εβραϊκό παντοπωλείο στη Βινσέν της Γαλλίας. Στην πρώτη έφοδο της αστυνομίας, έπεσαν νεκροί μόνον οι δύο δράστες, οι αδελφοί Κουασί, ύποπτοι για την επίθεση στα γραφεία της Charlie Hebdo, ενώ ο όμηρός τους είναι σώος και αβλαβής. Στην έφοδο στο παντοπωλείο, ωστόσο, πλην του μοναδικού δράστη, έχασαν τη ζωή τους και τέσσερις όμηροι, ενώ ακόμη τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένοι.

Ο ένοπλος στο εβραϊκό σουπερμάρκετ θεωρείται ότι ήταν ο δράστης της δολοφονίας της δημοτικής αστυνομικού στη Μονρούζ. Πηγή της αστυνομίας είπε στον Monde ότι ο ένοπλος ήταν ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί.

Ο δράστης της επίθεσης είχε προειδοποιήσει ότι εάν οι Αρχές πραγματοποιήσουν έφοδο στο τυπογραφείο όπου βρίσκονταν τα αδέλφια Κουασί, τότε θα σκότωνε ομήρους. Ο Κουλιμπαλί θεωρείται ότι ανήκε στον ίδιο ισλαμιστικό πυρήνα με τα δύο αδέλφια.

Το τριήμερο του τρόμου στη Γαλλία έφτασε στο τέλος του λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής, όταν πάνοπλοι στρατιώτες και αστυνομικοί εισέβαλαν σχεδόν ταυτόχρονα στο τυπογραφείο όπου ήταν ταμπουρωμένοι οι αδελφοί Κουασί και στο εβραϊκό σουπερμάρκετ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet