Αιματοκύλισμα σε σιιτικό τέμενος της Υεμένης με υπογραφή Ισλαμικού Κράτους
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Αιματοκύλισμα σε σιιτικό τέμενος της Υεμένης με υπογραφή Ισλαμικού Κράτους

Στο αίμα βάφτηκε τέμενος των σιιτών Χούτι στην πρωτεύουσα Σαναά της Υεμένης κατά την πρώτη ημέρα της μεγάλης μουσουλμανικής εορτής Έιντ αλ Άντχα. Καμικάζι ντυμένος γυναίκα πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος με αποτέλεσμα δέκα έως 25 άτομα -οι πληροφορίες διίστανται- να βρουν τραγικό θάνατο και δεκάδες άλλοι να τραυματιστούν.

Την ευθύνη για το χτύπημα στο τέμενος αλ-Μπαλίλι ανέλαβε το παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Υεμένη με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε δικτυακούς τόπους προσκείμενους στην οργάνωση.

Σε δικτυακό τόπο των Χούτι αναφέρεται πως οι νεκροί της επίθεσης είναι 10, ενώ αραβόφωνα μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για 25 θύματα. Οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 37, πολλοί εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση.

Οι αντάρτες Χούτι, σύμμαχοι του Ιράν, κατέλαβαν την πρωτεύουσα Σαναά πριν έναν χρόνο και ανάγκασαν τον πρόεδρο Μανσούρ Χάντι να καταφύγει εξόριστος στη Σαουδική Αραβία.

Από τον Μάρτιο η υποστηριζόμενη από τη Δύση Σαουδική Αραβία ηγείται αραβικής συμμαχίας που επιχειρεί μέσω αεροπορικής εκστρατείας να αποκαταστήσει τον Χάντι στην εξουσία και να απωθήσει τους Χούτι πίσω στο βόρειο προπύργιό τους.

Περισσότεροι από 4.500 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση στην Υεμένη, την οποία το Ισλαμικό Κράτος εκμεταλλεύτηκε για να επεκτείνει τα πλοκάμια του.

Στη Σαναά έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες πολλές επιθέσεις σε τεμένη, οι οποίες είχαν στόχο σιίτες πιστούς. Την ευθύνη έχουν αναλάβει οι σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet