Ισόβια σε σχεδόν 2.000 ανθρώπους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία
Κόσμος

Ισόβια σε σχεδόν 2.000 ανθρώπους μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία

Τις 2.000 πλησιάζουν όσοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη στην Τουρκία, με κατηγορίες σχετικές με την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι εκκαθαρίσεις στη γειτονική χώρα, έχουν εδώ και δυο χρόνια λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις, στοχοποιώντας χιλιάδες πολίτες ως υποστηρικτές του Γκιουλέν, του ιεροκήρυκα που η Άγκυρα κατηγορεί για την ενορχήστρωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος. Περισσότεροι από 55.000 άνθρωποι συνελήφθησαν και 140.000 απολύθηκαν ή τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Εκ των 289 δικών που διεξήχθησαν μετά την απόπειρα πραξικοπήματος σε ολόκληρη τη χώρα, οι 239 έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με 1.934 καταδίκες σε ισόβια κάθειρξη, μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. Επιπλέον, 1.123 άνθρωποι έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης από ένα έως 20 έτη, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένα από τα τελευταία πρόσωπα που καταδικάστηκαν είναι ένας ανιψιός του Γκιουλέν, ο Σελμάν Γκιουλέν, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε σήμερα ποινή κάθειρξης 7 ετών και 6 μηνών, αφού δικαστήριο απεφάνθη πως είναι ένοχος για «συμμετοχή σε μια ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει το Anadolu.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet