«Κανένα φως» για το Boieng 777
Κόσμος

«Κανένα φως» για το Boieng 777

Οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό του Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ το Σάββατο 8 Μαρτίου επεκτάθηκαν στη θάλασσα Ανταμάν, εκατοντάδες χιλιόμετρα βορειοδυτικά της αρχικής περιοχής των ερευνών, ανακοίνωσε την Τετάρτη 12 Μαρτίου ο αρχηγός της πολιτικής αεροπορίας της Μαλαισίας Αζχαρουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

«Ναι πάνω από τη Σουμάτρα βρίσκεται η θάλασσα Ανταμάν», δήλωσε ο αξιωματούχος απαντώντας σε ερώτηση για την επέκταση των ερευνών στην περιοχή αυτή. Η θάλασσα Ανταμάν συνορεύει νότια με το βόρειο άκρο του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας και ανατολικά και βόρεια με την Ταϊλάνδη και τη Μιανμάρ.

Την ίδια ώρα το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τις έρευνες από αέρος για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους, αναμένοντας διευκρινίσεις από τη Μαλαισία για μια ενδεχόμενη νέα κατεύθυνση των ερευνών.

«Αποφασίσαμε να αναστείλουμε προσωρινά ορισμένες ερευνητικές δραστηριότητες αναμένοντας πληροφορίες από τη Μαλαισία», διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Φαμ Κιού Τιού, προσθέτοντας ότι η θαλάσσια έρευνα συνεχίζεται αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.

Ο στρατηγός Ροντζαλί Ναούντ διέψευσε δημοσίευμα της Τρίτης 11 Μαρτίου της τοπικής εφημερίδας Berita Harian, που τον επικαλείτο, ότι το ραντάρ είχε εντοπίσει το αεροπλάνο πάνω από τα Στενά της Μάλακα, μεταξύ της Μαλαϊκής χερσονήσου, στη δυτική ακτή, και του ινδονησιακού νησιού της Σουμάτρας. Ο στρατηγός Ροντζαλί έκανε λόγο για «άρθρο εντελώς ανακριβές».

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet