“Κόκκινο πανί” ο Ερντογάν στη χώρα του
Κόσμος

“Κόκκινο πανί” ο Ερντογάν στη χώρα του

“Λάδι στη φωτιά” τής, ούτως ή άλλως, αναστατωμένης τουρκικής κοινωνίας ρίχνει η στάση της κυβέρνησης της χώρας μετά την τραγωδία στο ορυχείο της Σόμα. Η φωτογραφία ενός συμβούλου του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν να κλωτσά διαδηλωτή στη Σόμα που κρατούν πεσμένο στο έδαφος δύο στρατιώτες έχει κάνει το γύρο του Διαδικτύου κι έρχεται να προστεθεί στην απαράδεκτη παρατήρηση του Τούρκου πρωθυπουργού, στο σημείο της τραγωδίας, ότι «δυστυχήματα συμβαίνουν παντού».

Ο πρωθυπουργός είχε γίνει δεκτός στην πόλη με αποδοκιμασίες, ακόμη και κλωτσιές στην οχηματοπομπή του. Στο περιθώριο εκείνων των περιστατικών την Τετάρτη, ο Γιουσούφ Γερκέλ, σύμβουλος του πρωθυπουργού, εξοργίστηκε και επιτέθηκε εναντίον διαδηλωτή που φώναζε συνθήματα εναντίον του Ερντογάν. Ο διαδηλωτής είχε ακινητοποιηθεί από δύο στρατιώτες, που τον κρατούσαν στο έδαφος, αλλά αυτό δεν ηρέμησε τον Γερκέλ. Αντιθέτως, ο σύμβουλος άρχισε να τον κλωτσά εξοργισμένος.

Η φωτογραφία έχει κάνει το γύρο των τουρκόφωνων κοινωνικών δικτύων αλλά και των ηλεκτρονικών ΜΜΕ. Σύμφωνα με τη “Hurriyet”, ο Γερκέλ επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας: «Προσέβαλε εμένα και τον πρωθυπουργό, τι έπρεπε να κάνω;».

Η υποδοχή του πρωθυπουργού με αποδοκιμασίες στη Σόμα ήταν σπάνια για την τουρκική πολιτική. Ο Ερντογάν κατέφυγε σε κατάστημα της πόλης. Μάλιστα, η φυγή του πυροδότησε τη… φαντασία χρηστών του Twitter, οι οποίοι ανάρτησαν προφανώς ψεύτικη φωτογραφία του, που τον δείχνει να περιμένει καθισμένος σε σκαμπό στους διαδρόμους του σούπερ μάρκετ…

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet