Νέες απειλές Πομπέο για το ιρανικό τάνκερ: Όποιος το αγγίξει θα υποστεί κυρώσεις
Κόσμος

Νέες απειλές Πομπέο για το ιρανικό τάνκερ: Όποιος το αγγίξει θα υποστεί κυρώσεις

«Όποιος το αγγίξει, κινδυνεύει με κυρώσεις» διαμηνύει ο Μάικ Πομπέο, για το ιρανικό δεξαμενόπλοιο που αναχώρησε από το Γιβραλτάρ στις 18 Αυγούστου και φέρεται να έχει δηλώσει ως προορισμό την Καλαμάτα.

Οι ΗΠΑ θα αναλάβουν κάθε δράση που θεωρούν ότι απαιτείται για να εμποδίσουν το Adrian Darya 1 (πρώην Grace 1) να παραδώσει πετρέλαιο στη Συρία κατά παραβίαση αμερικανικών κυρώσεων, διεμήνυσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

«Έχουμε καταστήσει σαφές ότι όποιος το αγγίξει, όποιος το υποστηρίξει, όποιος του επιτρέψει να ελλιμενιστεί κινδυνεύει να υποστεί κυρώσεις από τις ΗΠΑ», υπενθύμισε απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας. «Αν αυτό το πλοίο κατευθυνθεί ξανά στη Συρία θα αναλάβουμε κάθε δράση που μπορούμε για να το αποτρέψουμε αυτό όπως προβλέπουν οι κυρώσεις», συμπλήρωσε ο Πομπέο.

Το τάνκερ, που βρίσκεται στο επίκεντρο μίας οργισμένης αντιπαράθεσης ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Τεχεράνη βρισκόταν το πρωί της Τρίτης σε απόσταση εκατό περίπου χιλιομέτρων βορειοδυτικά του Οράν (Αλγερία).

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet