Στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου προσευχήθηκε ο Πάπας
ΑΠΕ
Print Friendly, PDF & Email
Κόσμος

Στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου προσευχήθηκε ο Πάπας

Να θέσει ένα τέλος στην τρομερή δοκιμασία που βιώνει η Ιταλία από τον «Covid-19», ζήτησε από τον Κύριο, ο πάπας Φραγκίσκος κατά τη διάρκεια προσευχής του στην έρημη πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Δίπλα στον Πάπα είχαν τοποθετηθεί η βυζαντινή εικόνα της Παρθένου Salus Populi Romani και ένας ξύλινος εσταυρωμένος του 14ου αιώνα, τον οποίο οι καθολικοί θεωρούν θαυματουργό, διότι το 1522 πιστεύεται ότι βοήθησε στο να τελειώσει στη Ρώμη η επιδημία πανούκλας.

«Μεγάλο σκότος κάλυψε τις πόλεις μας, τους δρόμους και τις πλατείες μας. Κυρίευσε τις ζωές μας, γεμίζοντας τα πάντα με μια απελπιστική σιωπή, ένα απελπιστικό κενό, τα οποία παραλύουν κάθε τι στο πέρασμά τους. Το αισθανόμαστε διάχυτο παντού, είναι ξεκάθαρο στα βλέμματα και στις κινήσεις μας», υπογράμμισε ο ποντίφικας.

Παράλληλα, από την πλατεία του Αγίου Πέτρου, ζήτησε «την ευλογία του Θεού, ως αγκαλιά η οποία παρηγορεί».

«Πρέπει να τραβήξουμε όλοι μαζί κουπί, να παρηγορήσουμε ο ένας τον άλλο», τόνισε ο πάπας, διότι «καταλάβαμε ότι κανείς δεν μπορεί να προχωρήσει μόνος, αλλά μόνον όλοι μαζί».

«Είναι η στιγμή κατά την οποία πρέπει να επιλέξουμε ποια πράγματα μετρούν και ποια περνούν, να ξεχωρίσουμε τα όσα είναι πράγματι απαραίτητα, από όσα δεν είναι», κατέληξε ο ποντίφικας.

Στην Ιταλία οι νεκροί από τον νέο κορωνοϊό έφτασαν τους 9.134, ενώ τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται σε 86.498.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet