Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος «Long March»
reader.gr
Κόσμος

Στον Ινδικό Ωκεανό έπεσε ο κινεζικός πύραυλος «Long March»

Προσγειώθηκε στη Γη ο κινεζικός πύραυλος Long March, με τις διαστημικές υπηρεσίες να αναφέρουν ότι έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό.

Τα απομεινάρια του πυραύλου έπεσαν στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς το μεγαλύτερο μέρος του καταστράφηκε κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα της Γης, σύμφωνα με πληροφορίες.

Τμήματα του πυραύλου εισήλθαν και πάλι στην ατμόσφαιρα στις 10:24π.μ. ώρα Πεκίνου (05:24 ώρα Ελλάδας) και έπεσαν σε μια τοποθεσία με τις συντεταγμένες γεωγραφικό μήκος 72,47 μοίρες ανατολικά και γεωγραφικό πλάτος 2,65 μοίρες βόρεια, ανακοίνωσε το Κινεζικό Γραφείο Επανδρωμένης Διαστημικής Μηχανικής, σύμφωνα με τα κρατικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

Οι συντεταγμένες δείχνουν ότι το σημείο πρόσκρουσης βρίσκεται στον ωκεανό, κάπου νοτιοδυτικά της Ινδίας και της Σρι Λάνκα.

Τα περισσότερα από τα απομεινάρια του πυραύλου κάηκαν κατά την είσοδό τους στην ατμόσφαιρα.

Υπενθυμίζεται πως το βράδυ του Σαββάτου (9/5) η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στην Ελλάδα εξέδωσε Νotam έπειτα από σύσταση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (EASA – European Union Aviation Safety Agency) για τον κινεζικό πύραυλο. 

Η Κίνα έθεσε σε τροχιά στις 29 Απριλίου το πρώτο στοιχείο του διαστημικού σταθμού της με τη βοήθεια του πυραύλου Long March, του πιο ισχυρού και επιβλητικού που έχει δημιουργήσει. Ο πρώτος όροφος του πυραύλου, ήταν αυτός που… επέστρεψε στη Γη. 

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet