Την επίθεση στην πόλη Μπάγκα της Νιγηρίας ανέλαβε ο “ηγέτης της Μπόκο Χαράμ”
Κόσμος

Την επίθεση στην πόλη Μπάγκα της Νιγηρίας ανέλαβε ο “ηγέτης της Μπόκο Χαράμ”

Tην επίθεση στην πόλη Μπάγκα της Νιγηρίας, στη διάρκεια της οποίας έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι, αναλαμβάνει σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα ένας άνδρας ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι ο ηγέτης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, Αμπουμπακάρ Σεκάου.

Οι αντάρτες της οργάνωσης, οι οποίοι κατέλαβαν στις αρχές του μήνα τη Μπάγκα και 15 χωριά περιμετρικά της πόλης, κατέστρεψαν συθέμελα πολλά κτήρια και κατοικίες, ενώ πυροβολούσαν αδιάκριτα ανθρώπους καθώς αυτοί προσπαθούσαν να ξεφύγουν του χάους.

Ορισμένοι τοπικοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ξεπεράσει τους 2.000, αν και ο στρατός έχει ανακοινώσει ότι δεν είναι περισσότεροι από 150.

Στο βίντεο, το οποίο είχε πολλές ομοιότητες με άλλα που έχει αποστείλει κατά καιρούς η οργάνωση, φαίνεται ένας άνδρας με μούσι που ισχυρίζεται ότι είναι ο Σεκάου, να μιλά στη γλώσσα χάουσα, περιβαλλόμενος από ένοπλους αντάρτες με τα πρόσωπά τους καλυμμένα. Ο στρατός της χώρας ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει τον Σεκάου.

«Εμείς πραγματοποιήσαμε την επίθεση και αυτό αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου», δηλώνει ο άνδρας στη διάρκεια του βιντεοσκοπημένου υλικού. Προειδοποιεί μάλιστα ότι «περισσότερα έπονται».

Αναφερόμενος στα όπλα που κατέσχεσαν οι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ στη διάρκεια της επίθεσης στη Μπάγκα, ο άνδρας υποστηρίζει ότι «είναι αρκετά για να εξολοθρευτεί ολόκληρη η Νιγηρία».

Πηγή: Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet