Τουρκία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από νέα χιονοστιβάδα
REUTERS/STRINGER
Κόσμος

Τουρκία: Τουλάχιστον 23 νεκροί από νέα χιονοστιβάδα

Στους 23 έχει φθάσει ο αριθμός των θυμάτων στην επαρχία Βαν της ανατολικής Τουρκίας από χιονοστιβάδα που επέπεσε στο σημείο όπου χθες είχε πέσει η πρώτη χιονοστιβάδα κaι όπου είχαν συρρεύσει δεκάδες διασώστες, αναζητώντας επιζώντες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο κυβερνήτης της επαρχίας δήλωσε ότι έχουν ανασυρθεί τα σώματα 14 διασωστών και εννέα πολιτών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, περί τους τριάντα ανθρώπους έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαρετίν Κοτσά, εξέφρασε φόβους ότι ο απολογισμός πιθανόν να επιβαρυνθεί. Ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή παγιδευμένοι κάτω από το χιόνι παραμένει αδιευκρίνιστος.

REUTERS/STRINGER

Οι διασώστες είχαν αναπτυχθεί στο σημείο, αναζητώντας επιζώντες έπειτα από τη χθεσινή χιονοστιβάδα που έθαψε ένα μίνι-μπας. Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν από την πρώτη αυτή χιονοστιβάδα.

Στη συνέχεια, δεκάδες χωροφύλακες, πυροσβέστες και διασώστες που ανήκουν στην κυβερνητική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών, μαζί με κατοίκους των γειτονικών χωριών, έσπευσαν στο σημείο της καταστροφής για να αναζητήσουν επιζώντες.

Οι έρευνες είχαν διακοπεί τη νύκτα για λόγους ασφαλείας και επαναλήφθηκαν το πρωί. Η δεύτερη χιονοστιβάδα χτύπησε το μεσημέρι.

Η καταστροφή σημειώθηκε στην περιοχή του Μαχτσεσαράι, στις ανατολικές παρυφές της Τουρκίας, με δύσκολη πρόσβαση και δριμείες κλιματικές συνθήκες τον χειμώνα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters, AFP/naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet