Τρόμπριαντ: Ο παράδεισος του ελεύθερου σεξ
Κόσμος

Τρόμπριαντ: Ο παράδεισος του ελεύθερου σεξ

To ελεύθερο σεξ δεν πέρασε στην ιστορία μαζί με την κοινότητα των χίπις. Σε ένα νησί που βρίσκεται καταμεσής του ωκεανού στα βορειοδυτικά της Αυστραλίας, και το οποίο μοιάζει με τον παράδεισο, ζει μια φυλή όπου το σεξ είναι εντελώς ελεύθερο. Τι εννοούμε; Ότι επιτρέπεται στα μέλη της κοινότητας να κάνουν σεξ με όποιον θέλουν, άνδρες και γυναίκες μπορούν να έχουν όσους εραστές θέλουν και μάλιστα σε κάθε χωριό υπάρχει και μια καλύβα των… οργίων όπου μπορεί κανείς να απιστεί με την άνεσή του.

O φωτογράφος Έρικ Λαφρόγκ επισκέφθηκε το νησί Τρόμπριαντ που αποτελεί μέρος του συμπλέγματος των νησιών του Σολομώντα και διοικητικά ανήκει στην Παπούα Νέα Γουινέα. «Οι κάτοικοι του νησιού αντιμετωπίζουν το θέμα του σεξ χαλαρά τόσο πριν όσο και μετά τον γάμο», λέει ο φωτογράφος.

Άντρες στη νήσο Τρόμπριαντ όπου επιτρέπεται το ελεύθερο σεξ μεταξύ των μελών της φυλήςΤα κορίτσια της φυλής μαθαίνουν από πολύ μικρά όσα πρέπει να μάθουν σχετικά με την αντισύλληψη, αλλά, αν παρ΄ όλα αυτά μείνουν έγκυες, τότε η οικογένειά τους κρατάει το παιδί, καθώς σύμφωνα με τα όσα πιστεύει η φυλή, ο πραγματικός πατέρας του μωρού είναι το πνεύμα στο οποίο πιστεύουν. Ο άνδρας απλά βοηθά να μείνει έγκυος η γυναίκα. Έχουν δηλαδή μια πολύ διαφορετική αντίληψη για τη σύλληψη και για τη δημιουργία της ζωής η οποία τους βοηθά να είναι εντελώς απελευθερωμένοι στο θέμα του σεξ.

Τα τελευταία χρόνια πολλά από τα μέλη της φυλής άρχισαν να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση κάνοντας μερικούς από αυτούς να αλλάξουν την απόψή τους και τη στάση τους απέναντι στο σεξ. Σε πολύ μικρό βαθμό, όμως.

«Οι σχέσεις μεταξύ των παντρεμένων ζευγαριών στο νησί δεν έχει σχεδόν τίποτα κοινό με τις σχέσεις των παντρεμένων ζευγαριών στην Ευρώπη. Μάλιστα στο Τρόμπριαντ αν ένας άνδρας κάνει σεξ με τη σύζυγό του πρέπει να της κάνει υποχρεωτικά και… δώρο», λέει ο Έρικ Λαφρόγκ.

Βέβαια, η χαλαρή αυτή σχέση με το σεξ έχει και τα αρνητικά της το οποίο δεν είναι άλλο από το AIDS, εξαιτίας του οποίου έχουν οδηγηθεί στο θάνατο πολλά μέλη της φυλής. Ωστόσο, ούτε η ασθένεια αυτή δεν είναι αρκετή για να κάνει τους κατοίκους του νησιού να αλλάξουν τρόπο ζωής.

Μάλιστα, σε κάθε χωριό υπάρχει μια ειδική καλύβα που ονομάζεται bukumatula και η οποία διατίθεται κυρίως σε ανύπαντρους εφήβους αλλά και σε παντρεμένους που θέλουν να απατήσουν τη σύζυγό τους για να κάνουν σεξ.

Ωστόσο, αν κάποιος δυτικός θεωρήσει ότι θα πάει στο Τρόμπριαντ για να ζήσει νύχτες φλογερού πάθους με τις/τους ιθαγενείς τότε θα… διαψευστεί. Το μόνο όριο που βάζουν τα μέλη της φυλής αυτής είναι ότι δεν κάνουν σεξ με ξένους. Όχι για κανέναν άλλον λόγο απλά γιατί δεν θέλουν να αναμείξουν τα γονίδιά τους με αλλονών. Και επειδή θεωρούν τους λευκούς και τους ξανθούς εξαιρετικά άσχημους.

Αγαπημένη ασχολία των κατοίκων του νησιού εκτός από το σεξ είναι και το κρίκετ. Τα μέλη της φυλής, μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, επιδίδονται σε μαραθώνιους κρίκετ. Με αυτόν τον τρόπο, μάλιστα, λύνουν και τις διαφορές τους. Γιατί οι κάτοικοι του Τρόμπριαντ δεν πολεμούν ποτέ. Απλά παίζουν κρίκετ.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet