Χονγκ Κονγκ: Νέες διαδηλώσεις σήμερα, έπειτα από μία ακόμα νύχτα βίας
Κόσμος

Χονγκ Κονγκ: Νέες διαδηλώσεις σήμερα, έπειτα από μία ακόμα νύχτα βίας

Διαδηλωτές στο Χονγκ Κονγκ αναμένεται να συμμετάσχουν στις παγκόσμιες εκδηλώσεις «ενάντια στον ολοκληρωτισμό» σήμερα, έπειτα από μια ακόμα νύχτα βίαιων συγκρούσεων με την αστυνομία.

Η αστυνομία χθες βράδυ εκτόξευσε δακρυγόνα και έκανε χρήση αντλιών νερού για να διαλύσει τους διαδηλωτές, που πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες, έσπασαν παράθυρα σε κυβερνητικά κτήρια και απέκλεισαν βασική οδική αρτηρία κοντά στο τοπικό αρχηγείο του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας.

Στο Χονγκ Κονγκ προγραμματίζεται μια σειρά από διαδηλώσεις, υπέρ και κατά των του Πεκίνου, εν όψει της 70ής επετείου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας την Τρίτη, μεταξύ των οποίων και μπροστά από το προξενείο του Ηνωμένου Βασιλείου.

Χιλιάδες άνθρωποι διαφόρων ηλικιών διαδήλωσαν ειρηνικά χθες σε πάρκο κοντά στο λιμάνι για την πέμπτη επέτειο του κινήματος της «Ομπρέλας», υπέρ της δημοκρατίας. Το 2014 οι κινητοποιήσεις είχαν αποτέλεσμα να μείνουν αποκλεισμένοι δρόμοι της πόλης για 79 ημέρες.

Στη συνέχεια όμως ξέσπασαν συγκρούσεις. Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές επιτέθηκαν στο Κοινοβούλιο, στο κυριότερο Γραφείο Σύνδεσης με το Πεκίνο, κατέλαβαν το αεροδρόμιο, πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον αστυνομικών, βανδάλισαν σταθμούς του μετρό και άναψαν φωτιές στους δρόμους. Η αστυνομία απάντησε κάνοντας χρήση δακρυγόνων, αντλιών νερού, σφαιρών από καουτσούκ και περιστασιακά αληθινών προειδοποιητικών πυρών στον αέρα.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet