Ανεμοστρόβιλος έξω από τη Ρώμη και δύο νεκροί
Κόσμος

Ανεμοστρόβιλος έξω από τη Ρώμη και δύο νεκροί

Κύμα κακοκαιρίας έπληξε την περιφέρεια της Ρώμης, με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους και τμήματα της πρωτεύουσας να αντιμετωπίζουν προβλήματα εξαιτίας της ισχυρής βροχής, ενώ ανεμοστρόβιλος στο Λάτσιο προκάλεσε αρκετές ζημιές.

Παράλληλα, στην Τοσκάνη ο Άρνο «φουσκώνει» και προκαλεί ανησυχία στη Φλωρεντία. Η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει κατά τέσσερα μέτρα -και μάλιστα στο κέντρο της Φλωρεντίας, στο σημείο των Ουφίτσι- και η εποχή είναι επικίνδυνη για την πόλη: Η μεγάλη καταστροφή με τις πλημμύρες του 1966 είχε ξεκινήσει ακριβώς τέτοιες ημέρες (επέτειος μισού αιώνα που η Φλωρεντία τίμησε την περασμένη Παρασκευή).

Στο Λάτσιο, δύο άνθρωποι έχασαν την ζωή τους το βράδυ της Κυριακής στα προάστια της Ρώμης Τσεζάνο και Λαντίσπολι, εξαιτίας πτώσης δέντρου και κατάρρευσης κτηρίου, η οποία προκλήθηκε από ανεμοστρόβιλο.

Νεκροί είναι ένας Ινδός μετανάστης 47 ετών, ο οποίος ζούσε στο Λαντίσπολη, και ένας 74χρονος, αξιωματικός εν αποστρατεία από το Τσεζάνο.

Δέκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρά, ενώ ζημιές υπέστησαν πολλά καταστήματα στην παραθαλάσσια περιοχή της Ρώμης, εξαιτίας του ανεμοστρόβιλου και της ισχυρής νεροποντής.

Η κυκλοφορία διεκόπη προσωρινά στην περιφερειακή οδό Αουρέλια, η οποία, από τη Ρώμη φτάνει μέχρι τα ιταλο-γαλλικά σύνορα, ενώ για δύο περίπου ώρες σταμάτησαν και οι σιδηροδρομικές συνδέσεις. Πολλά κεντρικά σημεία της Ρώμης πλημμύρισαν και κατέστη αναγκαία η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet