3,5 εκατ. άνθρωποι λιμοκτονούν στην Υεμένη
Κόσμος

3,5 εκατ. άνθρωποι λιμοκτονούν στην Υεμένη

Τουλάχιστον 3,5 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα αυτή εξακολουθούν να λιμοκτονούν παρά την πρόσφατη χορήγηση βοήθειας από άλλα κράτη, δήλωσαν την Τετάρτη αξιωματούχοι του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών. Ένα στα πέντε παιδιά που ζουν στην Υεμένη δεν τρέφονται επαρκώς με αποτέλεσμα να ζυγίζουν πολύ λιγότερο από το φυσιολογικό, γεγονός που αποτελεί το δεύτερο υψηλότερο ποσοστό υποσιτισμού στον κόσμο, δήλωσε ο Τεντ Τσάιμπαν, διευθυντής των προγραμμάτων έκτακτης ανάγκης του Ταμείου των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά (UNICEF).

Από τα 4,5 εκατομμύρια Υεμένων, οι οποίοι «δεν έχουν τα μέσα σίτισης», οι υπηρεσίες του ΟΗΕ και περίπου 100 ανθρωπιστικές οργανώσεις καταφέρνουν να παράσχουν τρόφιμα μόνο σε ένα εκατομμύρια άπορους, δήλωσε ο Τζον Γκινγκ, διευθυντής των επιχειρήσεων του Γραφείου για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA).

Η διεθνής κοινότητα έχει, μέχρι στιγμής, διαθέσει το 33% εκ των συνολικά 529 εκατομμυρίων δολαρίων που είχε ζητήσει ο ΟΗΕ στις αρχές του έτους, με σκοπό να παράσχει βοήθεια σε 14,7 εκατομμύρια ανθρώπους, ή το 58% του πληθυσμού της Υεμένης.

Και οι δύο αξιωματούχοι είχαν πρόσφατα επισκεφτεί την Υεμένη όπου διαπίστωσαν ότι η χώρα βρίσκεται «στο χείλος της οικονομικής κρίσης» εξαιτίας της έλλειψης ασφάλειας και της πολιτικής αστάθειας.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet