Στο Μπρουνέι, τα αγιοβασιλιάτικα καπέλα επισύρουν πενταετή φυλάκιση
Κόσμος

Στο Μπρουνέι, τα αγιοβασιλιάτικα καπέλα επισύρουν πενταετή φυλάκιση

Για δεύτερη χρονιά, ο σουλτάνος του Μπρουνέι «υπενθύμισε» ότι έχει τεθεί στο σουλτανάτο εκτός νόμου ο εορτασμός των Χριστουγέννων (από όσους δεν είναι χριστιανοί). Μουσουλμάνοι που θα συλληφθούν για το αδίκημα -που θα μπορούσε να στοιχειοθετηθεί ακόμη και εάν κάποιος… φορά αγιοβασιλιάτικο καπέλο- θα κινδυνεύουν ακόμη και με φυλάκιση πέντε μηνών.

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Θρησκευτικών Υποθέσεων, υπενθυμίζεται ότι ισχύει το περυσινό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο οι μουσουλμάνοι που θα συλληφθούν για εορτασμό των Χριστουγέννων θα μπορούν να διώκονται.

Οι χριστιανοί, κάτοικοι της υπερσυντηρητικής μουσουλμανικής χώρας, έχουν την άδεια να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, αλλά εντός των κοινοτήτων τους και αφού ειδοποιήσουν σχετικά τις Αρχές.

Το Συμβούλιο των Ιμάμηδων εξήγησε με απόφασή του ότι οι υπερβολικές και ανοικτές εορταστικές εκδηλώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε μιμητισμό, τραυματίζοντας την πίστη των μουσουλμάνων και υπενθύμισε ότι θρησκευτικά σύμβολα όπως σταυροί, κεριά, χριστουγεννιάτικα δένδρα, τραγούδια, ευχές, στολισμοί, ήχοι και ενδύματα έχουν τεθεί εκτός νόμου.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet