Μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σχεδιάζει το Ι.Κ. στην Ευρώπη
Κόσμος

Μεγάλης κλίμακας επιθέσεις σχεδιάζει το Ι.Κ. στην Ευρώπη

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναπτύξει «μία νέα επιχειρησιακή ικανότητα για την πραγματοποίηση νέας εκστρατείας με μεγάλης κλίμακας επιθέσεις» επικεντρωμένες στην Ευρώπη, προειδοποίησε ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινραϊτ, από το Άμστερνταμ, ανακοινώνοντας την σύσταση νέου Ευρωπαϊκού Κέντρου κατά της Τρομοκρατίας.

Οι αναλυτές της Europol θεωρούν ότι το Ισλαμικό Κράτος «προετοιμάζει νέες επιθέσεις στα κράτη-μέλη της Ε.Ε. και ιδιαίτερα στη Γαλλία», αναφέρεται σε έκθεση που παρουσίασε ο διευθυντής της Europol.

Στο Λονδίνο, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε ότι οι βρετανικές Αρχές εξετάζουν το τελευταίο βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το κέντρο ενημέρωσης του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο περιέχει εικόνες και τις τελευταίες δηλώσεις εννέα ατόμων που συμμετείχαν στις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και στο οποίο διατυπώνεται απειλή κατά της Βρετανίας.

«Εξετάζουμε το τελευταίο αυτό βίντεο προπαγάνδας, μία ακόμη ενέργεια μίας αποκρουστικής τρομοκρατικής οργάνωσης που βρίσκεται σαφώς σε παρακμή και υποχώρηση» δήλωσε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού.

Στην πρώτη του αντίδραση μετά το βίντεο της ISIS με τους δράστες της 13ης Νοεμβρίου, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι  «καμία απειλή δεν θα κάνει τη Γαλλία να διστάσει στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας». Τα πλάνα με τους εννέα τζιχαντιστές «δεν κάνουν τίποτε παραπάνω από το να ακυρώνουν τους δράστες των εγκλημάτων» υπογράμμισε.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet