Ανησυχία στις Βρυξέλλες για τις παροχές – Δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα στο Eurogroup
Οικονομία-Αγορά

Ανησυχία στις Βρυξέλλες για τις παροχές – Δεν αποκλείεται να τεθεί θέμα στο Eurogroup

Ανησυχία για το κατά πόσο η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της έχουν προκαλέσει τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το θέμα, μάλιστα, δεν αποκλείεται να τεθεί στο Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης από κάποια κράτη-μέλη, όπως δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Συγκεκριμένα, ο Ευρωπαίος παράγοντας σημείωσε πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται στην ατζέντα της συνεδρίασης, ωστόσο, σε συνέχεια των κυβερνητικών εξαγγελιών, δεν αποκλείεται κάποια κράτη-μέλη να θέσουν το ζήτημα αυτό.

Όπως ανέφερε, υπάρχει αίσθημα ανησυχίας για τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της.

Επιπλέον, απαντώντας σε ερώτηση εάν θα μπορούσε να είναι αυτός ένας λόγος προκειμένου να μην εγκρίνουν τα κράτη-μέλη την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων του ΔΝΤ, ο αξιωματούχος είπε πως δεν θα αποτελούσε έκπληξη εάν κάποια από τα εθνικά κοινοβούλια που θα κληθούν να εγκρίνουν την απόφαση αυτή, θα το συνέδεε με τις εξαγγελίες.

Ωστόσο, ο ίδιος αξιωματούχος υπενθύμισε ότι τον Ιούνιο, οπότε και θα συζητηθεί η έκθεση των θεσμών για την πορεία των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, δεν εκκρεμεί κάποια απόφαση για την απελευθέρωση κεφαλαίων στην Ελλάδα.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αν είναι εφικτή η πρόταση του πρωθυπουργού για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, δήλωσε ότι «ο στόχος είναι στόχος», ενώ επισήμανε ότι, προς το παρόν, η πρόταση αυτή δεν είναι ξεκάθαρη και αναμένεται να ξεκαθαριστεί στην έκθεση των θεσμών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet