Γ. Στουρνάρας: «Κοντά» σε συμφωνία… αλλά όχι σήμερα
Οικονομία-Αγορά

Γ. Στουρνάρας: «Κοντά» σε συμφωνία… αλλά όχι σήμερα

«Θεωρώ ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα “κλείσουμε” σήμερα (17 Μαρτίου)» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγο πριν από τον νέο γύρο διαβουλεύσεων με την τρόικα, στο υπουργείο Οικονομικών.

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό έγινε προκειμένου να αξιολογηθούν τα βήματα που έχουν γίνει έως σήμερα, καθώς το οικονομικό επιτελείο συναντάται εκ νέου με τους εκπροσώπους των δανειστών με στόχο την επίτευξη συνολικής συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις μαραθώνιες χθεσινές διαβουλεύσεις, τα κύρια ανοικτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης δεν έκλεισαν.

Στις 5:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας 17 Μαρτίου, κυβέρνηση και Τρόικα συμφώνησαν ότι…διαφωνούν!

Η κυβέρνηση δεν υποχωρεί από τις «κόκκινες γραμμές» που έχουν θέσει οι πολιτικοί αρχηγοί, δίνει μάχη για το κοινωνικό μέρισμα που θέλει να διανείμει προεκλογικά, ενώ οι δανειστές επιμένουν «μέχρι τελικής πτώσεως», κυρίως στα θέματα που «καίνε» ξένες επιχειρήσεις και επενδυτές που ενδιαφέρονται για την Ελλάδα και γι΄ αυτό ζητούν απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, κατάργηση των τριετιών, νέο κύμα απολύσεων στο δημόσιο το 2015 και ανατροπές σε γάλα και φαρμακεία βάσει των συστάσεων του ΟΟΣΑ.

Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαρτίου αναμένεται και νέος γύρος συσκέψεων του Γιάννη Στουρνάρα με την ομάδα Τόμσεν. Την Πέμπτη 20 Μαρτίου ο πρωθυπουργός επιθυμεί να ταξιδέψει στη σύνοδο κορυφής των Βρυξελλών με τη συμφωνία στο χέρι.

Εκτός αυτού, δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια καθυστερήσεων για να προχωρήσει η εκταμίευση των δόσεων (συνολικού ύψους 12,4 δισ. ευρώ μαζί με τη συμμετοχή του ΔΝΤ). Τον Μάιο λήγουν τόκοι και ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου ύψους 9,8 δισ. ευρώ, και υπάρχουν και οι ευρωεκλογές…

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet