Ευρωζώνη: «Ουραγός» στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας η Ελλάδα
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Ευρωζώνη: «Ουραγός» στη διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας η Ελλάδα

Στην τελευταία θέση των χωρών της ευρωζώνης, όσον αφορά στh διαθεσιμότητα των θέσεων εργασίας βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat).

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της Eurostat, η Ελλάδα συγκεντρώνει το χαμηλότερο ποσοστό (0,7%) διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην ευρωζώνη κατά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό στο σύνολο της Ενωσης ήταν τριπλάσιο (2,1%).

Πέρα από σημαντική ένδειξη των δυσκολιών που υφίστανται στην αγορά, τα δεδομένα της Eurostat καταδεικνύουν πως πολλοί άνεργοι στην Ελλάδα δεν έχουν την πολυτέλεια της επιλογής εργασίας, ενώ δέχονται την ανάληψη καθηκόντων που δεν ταιριάζουν στα προσόντα τους ή δεν τους ικανοποιούν μισθολογικά.

Ως εκ τούτου δυσοίωνες είναι και οι εκτιμήσεις για τη δυνατότητα δημιουργίας νέων θέσεων στην χώρα, καθώς το ποσοστό ανεργίας αγγίζει το 19%, δηλαδή το υψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και σε οικονομίες με υψηλότερους δείκτες απασχόλησης, όπως Γερμανία, Ολλανδία και Βέλγιο, το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων αγγίζει ή υπερβαίνει κατ΄ ελάχιστον το 3%. Στην κορυφή της λίστας της Eurostat με το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων τοποθετείται η Τσεχία.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2020
Powered by Wisenet