Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα κάνετε την αίτηση
Οικονομία-Αγορά

Κοινωνικό μέρισμα: Πώς θα κάνετε την αίτηση

Μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου αναμένεται να πιστωθούν στους δικαιούχους τα 700 ευρώ του κοινωνικού μερίσματος. Μάλιστα γίνεται προσπάθεια καταβολής του πριν από τα Χριστούγεννα.

Το ποσό αναμένεται να λάβουν 250.000 οικογένειες. Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, οι αιτήσεις θα ξεκινήσουν στις 17 Δεκεμβρίου που θα ανοίξει η σχετική πλατφόρμα για την υποβολή τους.

Στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν η καταβολή του μερίσματος να ξεκινήσει ακόμη και πριν τα Χριστούγεννα για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι.

Πώς θα κάνετε την αίτηση

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης αναμένεται να είναι απλή όπως ήταν και πέρσι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να μπουν στον διαδικτυακό τόπο www.koinonikomerisma.gr, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης στο πληροφοριακό σύστημα Taxisnet της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Στη συνέχεια, ο χρήστης θα πρέπει να βεβαιώσει τον ΑΜΚΑ του, να εισάγει το email του και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του. Επίσης, θα πρέπει να συναινέσει στην επεξεργασία των στοιχείων που αφορούν τον ίδιο, την/τον σύζυγό του και τα προστατευόμενα τέκνα τους και να δηλώσει ένα έγκυρο και ενεργό IBAN, στον οποίο πρέπει να είναι υποχρεωτικά είτε αποκλειστικός δικαιούχος είτε συνδικαιούχος.

Τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, οικονομικά και περιουσιακά, θα εμφανίζονται προσυμπληρωμένα στην αίτηση και η αλλαγή τους δεν θα είναι δυνατή. Αν εμφανίζονται λανθασμένα στο σύστημα τότε θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να απευθυνθεί είτε στα ΚΕΠ (για τον ΑΜΚΑ), είτε στον ΕΦΚΑ, είτε στον ΟΑΕΔ εάν το πρόβλημα αφορά στον χρόνο ανεργίας.

Στο τέλος αυτών των βημάτων θα εμφανίζεται η πληροφορία για το εάν ο αιτών είναι επιλέξιμος ή όχι για το μέρισμα των 700 ευρώ. Στην περίπτωση που ικανοποίει τα κριτήρια θα εμφανίζεται και το ποσό του κοινωνικού μερίσματος που αντιστοιχεί στο νοικοκυριό του. Σε αντίθετη περίπτωση, θα ενημερώνεται για τους λόγους που η αίτησή του απορρίφτηκε.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet