Λάθη στα αναδρομικά συνταξιούχων – Ποιοι κινδυνεύουν με παρακράτηση σύνταξης
Κοινωνία

Λάθη στα αναδρομικά συνταξιούχων – Ποιοι κινδυνεύουν με παρακράτηση σύνταξης

Λάθη στον υπολογισμό αναδρομικών που πληρώθηκαν τον Δεκέμβριο σε χιλιάδες συνταξιούχους από ένα σύνολο 121.401 συνταξιούχων αποστράτων και άλλων κατηγοριών ειδικών μισθολογίων, παραδέχεται ο ΕΦΚΑ με έγγραφό του.

Σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, διαπιστώθηκε ότι άλλοι πήραν παραπάνω αναδρομικά από όσα έπρεπε, άλλοι πήραν λιγότερα και άλλοι τίποτε, παρότι δικαιούνταν επιστροφές χρημάτων.

Τα πρώτα ευρήματα είναι «σοβαρά», όπως λέει το έγγραφο, καθώς όσοι εντοπιστούν να έχουν λάβει παραπάνω αναδρομικά ποσά, θα κληθούν να τα επιστρέψουν με παρακράτηση σύνταξης.

Σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στη δημοσιότητα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ-Δημοσίου Τομέα, αναφέρουν προς τη Γενική Διεύθυνση Συντάξεων του ΕΦΚΑ ότι διενέργησαν έλεγχο στις πληρωμές των αναδρομικών που έγιναν στις συντάξεις την 21η Δεκεμβρίου 2018 και από τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουν εντοπιστεί λάθη στον υπολογισμό των ποσών για περισσότερους από 8.000 δικαιούχους, τα οποία χαρακτηρίζουν ως «σοβαρά».

Τονίζεται δε, ότι με αφορμή τις περιπτώσεις λαθών που εντοπίστηκαν, ο έλεγχος συνεχίζεται.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet