Μέτρα – κίνητρα για νέες επιχειρήσεις
Οικονομία-Αγορά

Μέτρα – κίνητρα για νέες επιχειρήσεις

Πρόταση για τριετή αναστολή των ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ (Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών) για νέους επαγγελματίες εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυτή τη στιγμή, όσοι θέλουν να ανοίξουν τη δική τους δουλειά ουσιαστικά αποθαρρύνονται από τις ασφαλιστικές εισφορές που ξεπερνούν τα 200 ευρώ το μήνα, από τον φόρο εισοδήματος που υπολογίζεται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13% ή 26% και από τα τεκμήρια διαβίωσης.

Η πρόταση, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», περιλαμβάνει και προσαρμογή της φορολογικής πολιτικής ώστε να δημιουργηθεί ελκυστικό περιβάλλον για την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας. Με αυτή, όπως αναφέρουν οι εισηγητές της πρότασης, θα δοθεί η απαραίτητη ώθηση στους νέους επαγγελματίες τα τρία πρώτα χρόνια, προκειμένου να δημιουργήσουν το «όνομά τους» στην αγορά, χωρίς να συσσωρεύονται οικονομικές εκκρεμότητες. Μετά από τη συμπλήρωση της τριετίας που θα έχουν αναστολή καταβολής εισφορών, θα τους δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουν σε αναδρομική αναγνώριση του ασφαλιστικού χρόνου έτσι ώστε και η τριετία να συνυπολογίζεται στα «συντάξιμα» έτη και ο ΟΑΕΕ να εισπράξει τα «διαφυγόντα έσοδα».

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet