Μακρύς ο δρόμος της ανάκαμψης
Οικονομία-Αγορά

Μακρύς ο δρόμος της ανάκαμψης

Oι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί, αλλά οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters εκτιμούν πως ο δρόμος της ανάκαμψης θα είναι μακρύς.

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10 Απριλίου, περίπου 35 οικονομολόγοι και αναλυτές προβλέπουν ότι η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 0,3% το 2014, χαμηλότερα από την εκτίμηση του ΔΝΤ για 0,6% και της ΤτΕ για 0,5%. Το 2015 το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί κατά κατά 1,7%, σύμφωνα με την δημοσκόπηση.

Η πρόβλεψη για ανάπτυξη 0,3% το 2014 δεν είναι πολύ χαμηλότερη από τις προβλέψεις των οικονομολόγων για την ανάπτυξη της ευρωζώνης συνολικά.

Την ίδια ώρα η ανεργία αναμένεται να διαμορφωθεί στο 26,8% το 2014 και στο 26,3% το 2015.

«Αυξάνονται τα σημάδια ότι η ελληνική οικονομία σταθεροποιείται και αναμένουμε να δούμε μια θετική μέτρηση όσον αφορά την ανάπτυξη σε κάποιο τρίμηνο του 2014», δήλωσε στο Reuters o ερευνητής του ΙΟΒΕ, Άγγελος Τσακανίκας.

«H επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων αποτελεί ένα θετικό πρώτο βήμα. Μπορεί να βοηθήσει να έρθει ρευστότητα στην οικονομία και να χρηματοδοτήσει την ανάπτυξη. Οι προσδοκίες έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, αυτό που μένει είναι να επιβεβαιωθούν από τα μακροοικονομικά στοιχεία που θα ακολουθήσουν», πρόσθεσε.

Πηγή: bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet