“Το μαχαίρι στον λαιμό” της ελληνικής κυβέρνησης βάζουν οι δανειστές
Οικονομία-Αγορά

“Το μαχαίρι στον λαιμό” της ελληνικής κυβέρνησης βάζουν οι δανειστές

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, το Euroworking group έβαλε το μαχαίρι στον λαιμό στην ελληνική κυβέρνηση και ζήτησε παράταση και υπογραφή του υφιστάμενου προγράμματος στο επόμενο Eurogroup (στις 11 Φεβρουαρίου), το οποίο θα επισημοποιηθεί στις 16 του μήνα (στο προγραμματισμένο Eurogroup).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο Euroworking Group ακόμη και χώρες φιλικά προσκείμενες στην Ελλάδα ήταν διστακτικές όταν είδαν τη σκληρή στάση της Γερμανίας και των «δορυφόρων» της (Αυστρία, Ολλανδία, Φινλανδία .κλπ.) κι έτσι η Ελλάδα δεν είχε άμεση στήριξη από κάποια άλλη κυβέρνηση.

Η εικόνα που είχε διαμορφωθεί το απόγευμα της Παρασκευής στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ότι ο κ. Βαρουφάκης θα επιμένει μέχρι τέλους και δεν θα υπογράψει την παράταση του προγράμματος

Οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι η ελληνική πλευρά ετοιμάζει νέα πρόταση η οποία θα οριστικοποιηθεί στο Κυβερνητικό Συμβούλιο ώστε να υπάρχει έτοιμος ο φάκελος στο Eurogroup της Τετάρτης. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι η παραμονή στην ευρωζώνη και η χρηματοδότηση-γέφυρα, αλλά βάσει ενός προγράμματος που θα συμφωνηθεί με βάση τις ελληνικές προτάσεις.

Αν επιτευχθεί κάτι τέτοιο, η ορολογία δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία για την ελληνική κυβέρνηση, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet