Τρίτη Αξιολόγηση: Στη στενωπό η κυβέρνηση μετά τις φιέστες
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Τρίτη Αξιολόγηση: Στη στενωπό η κυβέρνηση μετά τις φιέστες

Μετά την επίσκεψη Μακρόν, τις κορδέλες και τους πανηγυρισμούς στη ΔΕΘ αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση. Η προσγείωση στην πραγματικότητα της τρίτης αξιολόγησης θα είναι απότομη και έχει ήδη όλες τις προϋποθέσεις για ισχυρές αναταράξεις, ενώ προ των πυλών βρίσκονται τα νέα ψηφισμένα μέτρα του 2018 που θα φέρουν νέα βάρη στα νοικοκυριά.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το Μαξίμου θέλει να τελειώνει με την τρίτη αξιολόγηση μέχρι τον Δεκέμβριο για να οικοδομήσει το αφήγημα για καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια τον Αύγουστο του 2018. Μόνο που το σχέδιο αυτό μοιάζει περισσότερο με όνειρο θερινής νυκτός παρά με ορατή εξέλιξη.

Η Αθήνα έχει μπροστά της ένα δύσκολο δρόμο και για ακόμη μια φορά βρίσκεται στις συμπληγάδες μεταξύ Ουάσιγκτον και Βερολίνου. Η στάση που θα κρατήσουν το ΔΝΤ και η νέα γερμανική κυβέρνηση θα κρίνει τον χρόνο ολοκλήρωσης της νέας αξιολόγησης αλλά και τον τελικό λογαριασμό των μέτρων.

Καυτά προαπαιτούμενα όπως η περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, ο επανυπολογισμός των συντάξεων, οι ανατροπές στον συνδικαλιστικό νόμο με κατάργηση προνομίων στους συνδικαλιστές, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τις απεργίες όπου θα απαιτείται πλειοψηφία 50% συν 1 των εργαζομένων για την κήρυξη απεργίας, ο περιορισμός του αριθμού των συμβασιούχων, η αξιολόγηση και η κινητικότητα στο Δημόσιο, το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων αναμένεται να βάλουν φωτιά στις διαπραγματεύσεις.

Πηγή: in.gr / Τα Νέα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet