Τσακαλώτος για συντάξεις: Πιστεύουμε να επικρατήσει η λογική
Print Friendly, PDF & Email
Οικονομία-Αγορά

Τσακαλώτος για συντάξεις: Πιστεύουμε να επικρατήσει η λογική

Την αισιοδοξία του ότι «θα επικρατήσει η λογική», σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, εκφράζει ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ερωτηθείς για το μείζον αυτό θέμα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Τσακαλώτος στο newpost.gr και ερωτηθείς αν τελικά «θα κοπούν οι συντάξεις», απάντησε χαρακτηριστικά: «Η απάντηση είναι αυτή που έδωσε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Κατά τη δική μας άποψη, η μείωση των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό μέτρο, δηλαδή μακροπρόθεσμα δεν επηρεάζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Δεύτερον, έχουμε πλέον τον αναγκαίο δημοσιονομικό χώρο για να κάνουμε μέρος των αντίμετρων που είναι στοχευμένα προς την κοινωνία και φιλικά προς την ανάπτυξη, χωρίς να μειωθούν οι συντάξεις. Ακόμα και το ΔΝΤ αρχίζει να παραδέχεται ότι θα υπερβούμε το 3,5% όχι μόνο το 2018 αλλά και τα επόμενα χρόνια μέχρι το 2022. Τα επιχειρήματά μας είναι λογικά. Τα έχουμε θέσει στους θεσμούς και θα τα θέσουμε στο υψηλότερο πολιτικό επίπεδο. Πιστεύουμε ότι η λογική θα επικρατήσει».

Κληθείς να περιγράψει τη σχέση του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Με τον Αλέξη είχαμε από το παρελθόν καλή συνεργασία στο πλαίσιο του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ και έχουμε μια καλή συνεργασία και στο κυβερνητικό πεδίο. Θα έλεγα ότι έχουμε μια ειλικρινή σχέση, με καλή επικοινωνία κατά την επίλυση των τυχόν θεμάτων, με επίγνωση και κατανόηση των διακριτών μας ρόλων και των αναγκαίων ισορροπιών. Και όλα αυτά, με σημαντικές δόσεις χιούμορ… σε αυτό παίζει ρόλο ο χαρακτήρας και των δύο μας. Όσον αφορά στις πολιτικές μας απόψεις, είναι αυτονόητο ότι έχουμε και διαφωνίες και ταυτίσεις, δεν θα μπορούσε να είναι και διαφορετικά».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2021
Powered by Wisenet