500 δισ. δολ. ετησίως θα αποφέρει η χρήση ΑΠΕ στις μεγάλες οικονομίες
Print Friendly, PDF & Email
Περιβάλλον

500 δισ. δολ. ετησίως θα αποφέρει η χρήση ΑΠΕ στις μεγάλες οικονομίες

Η υιοθέτηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε ποσοστό 100 τοις εκατό έως το έτος 2050, θα μπορούσε να ωφελήσει τις μεγάλες οικονομίες του κόσμου, όπως την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, με περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια τον χρόνο, σύμφωνα με νέα μελέτη του Ινστιτούτου NewClimate, υπό την αιγίδα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δίκτυο Δράσης για το Κλίμα.

Πέρα από την τεράστια εξοικονόμηση σε ενεργειακά κόστη, η υιοθέτηση φιλόδοξων στόχων θα οδηγήσει στη δημιουργία εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας, σύμφωνα με την έκθεση.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι αν όλες οι χώρες ενέκριναν και εφάρμοζαν δράσεις προς αυτούς τους στόχους, τότε η ανθρωπογενής αύξηση της θερμοκρασίας σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα θα περιοριζόταν κάτω από το όριο των δύο βαθμών Κελσίου, που έχει τεθεί από πολλούς επιστήμονες ως το κρίσιμο σημείο για την καταπολέμηση μίας μεγάλης κλιματικής αλλαγής.

Σύμφωνα με την έκθεση, αν η Ε.Ε., οι ΗΠΑ και η Κίνα απεξαρτηθούν πλήρως από τον άνθρακα, τότε περίπου τρία εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν ως το 2030, ενώ θα αποφευχθούν οι θάνατοι περισσοτέρων από δύο εκατομμυρίων ανθρώπων από ασθένειες που σχετίζονται με τη ρύπανση της ατμόσφαιρας. Τέλος, θα επιτευχθεί επίσης μία τεράστια εξοικονόμηση φυσικών και οικονομικών πόρων λόγω του περιορισμού των εισαγωγών ορυκτών καυσίμων.

Η νέα μελέτη δημοσιεύτηκε τη χρονική περίοδο που πολλές χώρες προετοιμάζουν τις προτάσεις τους για την επερχόμενη μεγάλη σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο στο Παρίσι με αντικείμενο την υπογραφή μίας νέας διεθνούς συμφωνίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet