“Γέφυρες” Βαγγέλη Βενιζέλου στον Αλέξη Τσίπρα
Print Friendly, PDF & Email
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

“Γέφυρες” Βαγγέλη Βενιζέλου στον Αλέξη Τσίπρα

«Μας χωρίζουν πολύ μεγάλες διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η χώρα δεν μπορεί να μείνει ακυβέρνητη και είναι λάθος να θεωρούμε ότι η χώρα βρίσκεται σε κανονική περίοδο, εξακολουθούμε να βρισκόμαστε σε έκτακτη κατάσταση και τα δεδομένα επιδεινώνονται», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος για το ενδεχόμενο συνεργασίας μετεκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, λίγη ώρα μετά την κεντρική προεκλογική ομιλία του κόμματός του στη συμπρωτεύουσα στην οποία σε κάπως διαφορετικό τόνο είχε πει ότι «όταν δεν έχεις δώσει συναίνεση, δεν θα πάρεις συναίνεση».

Στην ερώτηση, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, αν υπάρχει περίπτωση να είναι ο ίδιος στη θέση συγκυβερνήτη σε αεροπλάνο με κυβερνήτη τον Αλ. Τσίπρα και υπό ποιες προϋποθέσεις μια τέτοια πτήση θα ήταν ασφαλής, ο Βαγγέλης Βενιζέλος εμφανίστηκε πιο διαλλακτικός και προβάλλοντας το αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος του ΠΑΣΟΚ για τη σωτηρία της χώρας απάντησε:

«Κοιτάξτε, μπορεί να είμαστε στον πύργο ελέγχου, μπορεί να είμαστε στην υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας, μπορεί να είμαστε στην επίγεια εξυπηρέτηση. Πάντως δεν θα αφήσουμε το αεροπλάνο να πάει σε λάθος προορισμό».

Παράλληλα τόνισε ότι «δεν μπορούμε να πάμε σε δεύτερες εκλογές. Δεν παρακαλάμε κανένα να μας δεχτεί ως εταίρο, ούτε θέλουμε σώνει και καλά να είμαστε σε κυβέρνηση, όχι να πάμε σώνει και καλά σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ», λέγοντας ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι στήριξης και πρόσθεσε πως συνεργασία, χωρίς να είναι μέσα το πρώτο κόμμα, δεν γίνεται, αλλά και χωρίς το δεύτερο δεν γίνεται, όπως έδειξε η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι δεν περίμενε την επίθεση που δέχτηκε από τον Σταύρο Θεοδωράκη. «Εμείς δεν κάνουμε προσωπικές επιθέσεις», σημείωσε και για το Ποτάμι είπε ότι τα πράγματα έγιναν σκληρά και θα γίνουν σκληρότερα τις επόμενες μέρες ενώ παρατήρησε ότι η ταυτότητά του είναι «αντιφατική και απολίτικη».

Για τα μέλη και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που ακολουθούν τον Γιώργο Παπανδρέου και που τους αποκαλεί «συντρόφους» ο Βαγγέλης Βενιζέλος επισήμανε: «Το βασικό είναι να είσαι κύριος. Το θέμα δεν είναι να είσαι σύντροφος, το θέμα είναι να φέρεσαι ως κύριος. Και ο ελληνικός λαός, η κοινή γνώμη, ξέρει ποιοι φέρονται ως κύριοι και ποιοι δεν φέρονται ως κύριοι, απέναντι στην ιστορία, απέναντι στην πατρίδα, απέναντι στην παράταξη και απέναντι στην ατομική διαδρομή και την ευθύνη του καθενός».

Σε ερώτηση για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, που μέχρι τώρα έχει δηλώσει ότι είναι «πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους», ότι «είναι Ποτάμι» κι ότι «ψηφίζει ΔΗΜΑΡ», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Εγώ με χαρά είδα σήμερα τον αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα να διαβάζει σήμερα, στη συγκέντρωση μας, ένα πάρα πολύ θερμό -και προσωπικά και πολιτικά- χαιρετισμό του Γιάννη Μπουτάρη. Επειδή ο Γιάννης είναι φίλος μου, είναι ένας εξαιρετικός επιχειρηματίας, ένας υπέροχος δήμαρχος κι ένας ενεργός πολίτης, ξέρει πολύ αλά ότι έχει μία ψήφο. Απαγορεύεται, δηλαδή, η διπλοψηφία. Άρα, φαντάζομαι, ότι ισχύει η δήλωση η σημερινή. Αλλά εμείς, ξέρετε, θέλουμε το ΠΑΣΟΚ μέσα στο παραβάν. Στο παραβάν να ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ».

Πηγή: tanea.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2022
Powered by Wisenet