Δημοσκόπηση: Μάχη Γ. Σγουρού – Ρ. Δούρου
Πολιτική

Δημοσκόπηση: Μάχη Γ. Σγουρού – Ρ. Δούρου

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Palmos Anaysis για το Tvxs.gr, στον πρώτο γύρο ο Γιάννης Σγουρός διατηρεί ελαφρύ προβάδισμα (20,4% έναντι 19% για τη Ρένα Δούρου) αλλά στην περίπτωση που Σγουρός-Δούρου βρεθούν αντιμέτωποι στον δεύτερο γύρο κερδίζουν από 34%. Ο υποψήφιος της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος καταλαμβάνει την τέταρτη θέση (11,4%) αφού υποσκελίζεται από τον Παύλο Χαικάλη των ΑΝ.ΕΛ. (12,9%).

Στην πρόθεση ψήφου στις Ευρωεκλογές, πάντα για την Αττική, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της Ν.Δ. με 5 μονάδες, με το ΠΟΤΑΜΙ να καταλαμβάνει την τρίτη θέση ενώ ΕΛΙΑ και ΔΗ.ΜΑΡ. δίνουν μάχη επιβίωσης.

Ευρωεκλογές – Αττική

Με 5,1 μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, συγκεντρώνοντας ποσοστό 20,4% έναντι 15,3% που συγκεντρώνει η Ν.Δ.

Τρίτο κόμμα το ΠΟΤΑΜΙ, με 9,2%. Στο 6,6% το ποσοστό της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενώ ακολουθούν οι ΑΝ.ΕΛ με 4,6%, το ΚΚΕ με 4.4% και η ΕΛΙΑ με 3%.

Η ΔΗ.ΜΑΡ. λαμβάνει μόλις το 1,2%, μετά το ΛΑ.ΟΣ (1,3%) ενώ ακολουθούν οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ με 1%.

Μεγάλο το ποσοστό των αναποφάσιστων, το οποίο προσεγγίζει το 19%. Ότι δεν θα ψηφίσει απαντά το 5,5%, στο 3,7% τα Λευκά/Ακυρα, ενώ άλλο κόμμα επιλέγει το 4,3%.

Περιφέρεια Αττικής: Σγουρός – Δούρου

Στην πρόθεση ψήφου για τις περιφερειακές εκλογές στην Περιφέρεια Αττικής, ποσοστό 20,4% συγκεντρώνει ο νυν περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός, ενώ με διαφορά 1,4 μονάδων ακολουθεί η Ρένα Δούρου (ΣΥΡΙΖΑ).

Ακολουθεί ο Παύλος Χαϊκάλης (ΑΝ.ΕΛ.) με ποσοστό 12,9%, ο Γιώργος Κουμουτσάκος (Ν.Δ.) με 11,4% και ο Θανάσης Παφίλης (ΚΚΕ) με 8,3%.

Στην 6η θέση, με ποσοστό 5,8%, βρίσκεται ο υποψήφιος της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ Ηλίας Παναγιώταρος.

Ποσοστό 1,2% συγκεντρώνει ο Αντώνης Γάκης (ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ – ΠΡΑΣΙΝΟΙ) και η Μαρία Γιαννακάκη (ΔΗ.ΜΑΡ.) μόλις 0,7%.

Στο 10,4% το ποσοστό των αναποφάσιστων. Ότι δεν θα ψηφίσει δηλώνει το 5,5%, ενώ άκυρο ή λευκό προτίθεται να ψηφίσει το 3,4%. Άλλο συνδυασμό επιλέγει το 0,9%.

Δεύτερος γύρος περιφερειακών

Σε ντέρμπι φαίνεται ότι θα εξελιχθεί, σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, ο β΄ γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής. Στην ερώτηση, «ποιον θα ψηφίζατε αν στον 2ο γύρο είχατε να επιλέξετε ανάμεσα στους Γιάννη Σγούρο και Ρένα Δούρου», έκαστος συγκεντρώνει 34%, ενώ 10% των ερωτηθέντων δεν έχει ακόμη αποφασίσει.

Για την παραίτηση Δούρου από τη βουλευτική έδρα

Θετικά κρίνει το 48% των ερωτηθέντων την απόφαση της Ρένας Δούρου να παραιτηθεί από βουλευτής προκειμένου να διεκδικήσει την Περιφέρεια Αττικής. «Ούτε Θετικά/Ούτε Αρνητικά», απαντά το 32%, ενώ «Αρνητικά» και «Μάλλον Αρνητικά» το 11%.

Γνώμες για τους υποψηφίους περιφερειάρχες

Σε ό,τι αφορά τη γνώμη που έχουν οι κάτοικοι της Αττικής σχετικά με τους υποψηφίους περιφερειάρχες, θετική γνώμη δηλώνει ότι έχει για τον Γιάννη Σγουρό το 30% των συμμετεχόντων στην έρευνα, και αρνητική το 19%.

Για τη Ρένα Δούρου θετική γνώμη έχει το 24% και αρνητική το 23%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό στις θετικές γνώμες συγκεντρώνει ο Παύλος Χαϊκάλης με 35% για τον οποίο αρνητική γνώμη έχει το 27% των ερωτηθέντων. Για τον Θανάση Παφίλη θετική γνώμη έχει το 23% έναντι 18% αρνητικής.

Χαμηλό το ποσοστό στη θετική γνώμη για τον Γιώργο Κουμουτσάκο, με 11% και την αρνητική γνώμη να διαμορφώνεται στο 21%. Επίσης χαμηλό το ποσοστό της Μαρίας Γιαννακάκη με 7% ενώ αρνητική γνώμη έχει το 17%.

Πρώτος στην αρνητική γνώμη ο Ηλίας Παναγιώταρος με 56% για τον οποίο θετική γνώμη έχει το 11%.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet