Θέλουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον “Κανέναν”
Πολιτική

Θέλουν κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον “Κανέναν”

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 4,9 μονάδες έναντι της Ν.Δ., δείχνει δημοσκόπηση της «Metron Analysis» με την πλειοψηφία των ερωτηθέντων να εκτιμά ότι δεν θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά», η οποία θα δημοσιευθεί το Σάββατο 18 Οκτωβρίου, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 23,7%, έναντι 18,8% της Ν.Δ.

Το ΠΟΤΑΜΙ καταλαμβάνει την τρίτη θέση με 6,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,9%, ενώ η “Χρυσή Αυγή” περιορίζεται στην πέμπτη θέση με ποσοστό 4,5%.

Από 3,4 % «παίρνουν” το ΠΑΣΟΚ και οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ και το ΛΑΟΣ, συγκεντρώνει ποσοστό 2%.

Επίσης το 9,2% απαντά ότι θα ψηφίσει άλλο κόμμα, το 17,7% εμπίπτει στην κατηγορία «αναποφάσιστοι» ή «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ», ενώ ποσοστό 5,2% των ερωτηθέντων δηλώνει «Δεν θα ψηφίσω».

Στο ερώτημα «αν θα υπάρξει πλειοψηφία 180 βουλευτών από την παρούσα Βουλή ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας» το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι δεν θα υπάρξει, έναντι ενός 33% που πιστεύει πως μπορεί η παρούσα Βουλή να εκλέξει Πρόεδρο και ενός 9% που απαντά «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Τέλος, το 32% των ερωτηθέντων θεωρεί καταλληλότερο πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 18% τον Αλέξη Τσίπρα και το 36% απαντά «Κανέναν».

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση διεξήχθη στο διάστημα 6-10 Οκτωβρίου, ενώ στην προηγούμενη της ίδιας εταιρείας που έγινε το διάστημα 8-10 Σεπτεμβρίου, για λογαριασμό επίσης της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραφε προβάδισμα 2,6 μονάδων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2023
Powered by Wisenet