Μήνυμα προς διαφωνούντες από Μαξίμου ενόψει της νέας ψηφοφορίας
Πολιτική

Μήνυμα προς διαφωνούντες από Μαξίμου ενόψει της νέας ψηφοφορίας

Μήνυμα προς τους διαφωνούντες κυβερνητικούς βουλευτές στέλνει ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, εν όψει της δεύτερης ψηφοφορίας για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων, την Τετάρτη.

«Ο πρωθυπουργός είναι ο τελευταίος που θα επιλέξει τη διάσπαση, όμως η μόνιμη καταψήφιση είναι ασύμβατη με την κοινή πορεία» δηλώνει στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Τέρενς Κουίκ.

Αν γίνουν εκλογές, ο Αλέξης Τσίπρας θα βγει ενισχυμένος, είπε στο Mega. «Kανείς δεν θέλει τις εκλογές. Οι εκλογές δεν θα καταδείξουν μόνο αν κάποιοι συμφωνούν με κάποιους, αλλά και ότι κάποιοι δεν θέλουν τα παλιά συστατικά. Θα βγει ενισχυμένος έτσι και αλλιώς ο Αλέξης Τσίπρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κουίκ τόνισε ότι αυτό που προέχει είναι το πρόγραμμα το οποίο συμφωνήθηκε για να κλείσει η συμφωνία.

Σε ό,τι αφορά την ψήφιση των μέτρων είπε πως οι ΑΝΕΛ έδειξαν από την αρχή μια ομαδική στάση, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν γκρίνιες και παράπονα στη βάση.

«Θα έπρεπε αυτοί οι οποίοι γκρινιάζουν, αναφέρομαι σε όλους τους χώρους, να μας δώσουν την εναλλακτική όταν έφτασαν τα πράγματα έτσι όπως φτάσανε με το μαχαίρι στον λαιμό και τον Σόιμπλε να σου λέει Grexit ακόμα και time out. Σήμερα θα ήμασταν στο απόλυτο χάος. Δεν θα υπήρχαν τράπεζες, δεν θα υπήρχαν καταθέσεις, δεν θα υπήρχε τίποτε» συνέχισε.

Πάντως, το ζήτημα προκαλεί έντονες αναταράξεις και στο εσωτερικό της Ν.Δ., με τους βουλευτές που προέρχονται από την περιφέρεια να αντιδρούν έντονα στα φορολογικά μέτρα που αφορούν στους αγρότες. Για το ζήτημα αυτό θα συνεδριάσει το άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο υπό τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Την παραίτησή του από τη θέση του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας θα υποβάλει τη Δευτέρα ο Γιώργος Ρωμανιάς.

Όπως δήλωσε στο Mega, για την απόφασή του αυτή ενημέρωσε στη διάρκεια άτυπης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο με τη νέα ηγεσία, τους Γ. Κατρούγκαλο και Π. Χαϊκάλη, παρουσία του Δ. Στρατούλη.

«Τους εξήγησα ότι για λόγους συνέπειας με τον εαυτό μου, δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Εγώ πήγα στο υπουργείο για να εφαρμόσω κάποιες αρχές. Δεν μπορώ να κάνω τα αντίθετα. Τους εξήγησα ότι δεν μπορώ να μείνω στο υπουργείο. Δεν μπορώ αυτή τη στιγμή που έλεγα κάποια πράγματα, να εφαρμόζω και να κάνω τα αντίθετα. Είναι η έσχατη ταπείνωση για μένα να κάνω κάτι τέτοιο. Τους εξήγησα λοιπόν ότι αύριο το πρωί που θα έρθουν, 11 είναι η τελετή, λίγο πριν εγώ θα υποβάλω εγγράφως την παραίτησή μου και θα παρακαλώ να γίνει αποδεκτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet