Σε εξέλιξη η συζήτηση για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων
Πολιτική

Σε εξέλιξη η συζήτηση για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής επί του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων.

Η συζήτηση πραγματοποιείται με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και η ψήφιση του νομοσχεδίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Ουδείς ωστόσο γνωρίζει τον ακριβή χρόνο διεξαγωγής της συζήτησης στην Ολομέλεια και της ψηφοφορίας.

Ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σπύρος Σαγιάς ζητά στο εισαγωγικό σημείωμα του προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, «όπως η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια να ολοκληρωθεί μέχρι αύριο 22 Ιουλίου». Η αναφορά του κ. Σαγιά ενδέχεται να αντανακλά την ανησυχία μήπως υπάρξουν απόπειρες καθυστέρησης της διαδικασίας, αντίστοιχες εκείνης στην ψηφοφορία για το πρώτο πακέτο των προαπαιτουμένων.

Το νομοσχέδιο αριθμεί περίπου 1.000 σελίδες, εκ των οποίων οι περισσότερες έχουν να κάνουν με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ενώ οι υπόλοιπες αφορούν τον νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Πρόκειται για το δεύτερο «κρας τεστ» για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, με το Μέγαρο Μαξίμου να αγωνιά για τις απώλειες στην ψηφοφορία. Αυτό μεταφράζεται σε μία αγωνιώδη προσπάθεια διατήρησης τουλάχιστον 120 εδρών, ως ύστατου ορίου επίκλησης της δεδηλωμένης, με στόχο να κερδηθεί χρόνος εν όψει εξελίξεων σε όλα τα επίπεδα.

Η ασυνήθιστα αιχμηρή παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα -με έμμεσες αναφορές στους κ. Π. Λαφαζάνη και Γ. Βαρουφάκη– αποτελούσε μήνυμα στην εσωκομματική αντιπολίτευση που δεν έχει σταματήσει να βάλλει κατά των προαπαιτούμενων και των κυβερνητικών επιλογών.

Δείτε ζωντανά τη συζήτηση στη Βουλή.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet