Σχεδόν “κλειδωμένο” το σενάριο των πρόωρων εκλογών
Πολιτική

Σχεδόν “κλειδωμένο” το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Πολιτικές εξελίξεις αναμένονται μετά την εκταμίευση της πρώτης δόσης των 26 δισ. ευρώ ή μέρους της, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μαξίμου την Τρίτη, οπότε και θα συναντηθεί με το οικονομικό επιτελείο.

Από τις 20 Αυγούστου και μετά θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας προτίθεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή μετά τις 20 Αυγούστου. Σε περίπτωση που δεν τη λάβει, τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές.

Μετά την απώλεια της δεδηλωμένης κατά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου στη Βουλή, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός κινείται προς τη λύση της κατάθεσης αιτήματος για ψήφο εμπιστοσύνης -και όχι προς τη δημιουργία κυβέρνησης ευρείας συνεργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο θα θέσει το ύστατο δίλημμα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Θα αναλάβουν την ευθύνη να ρίξουν την πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς, δεδομένου ότι η αντιπολίτευση θα την καταψηφίσει;

Παρ΄ όλα αυτά, φαίνεται ότι πολλά θα εξαρτηθούν από το τι θα γίνει τελικά με τη δόση και από το εάν θα υπάρξει μερική έστω ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε περίπτωση που η κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, ενδέχεται ο κ. Τσίπρας να επιθυμήσει να συγκεντρώσει την στήριξη 151 βουλευτών και όχι 120.

Με δεδομένο ότι η Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη έχει δηλώσει ότι δεν θα στηρίξει την κυβέρνηση, ο αριθμός αυτός θεωρείται δύσκολο να συγκεντρωθεί.

Σε αυτή την περίπτωση, η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές, με πιθανές ημερομηνίες την 20ή ή 27η Σεπτεμβρίου -χωρίς να αποκλείεται και το σενάριο να στηθούν κάλπες στις 13 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet