Σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. με αφορμή την ενημέρωση για τους νεκρούς στην Ανατολική Αττική
Κοινωνία

Σύγκρουση κυβέρνησης – Ν.Δ. με αφορμή την ενημέρωση για τους νεκρούς στην Ανατολική Αττική

Κλιμακώνεται η σύγκρουση κυβέρνησης – Νέας Δημοκρατίας σχετικά με την ενημέρωση του πρωθυπουργού για την ύπαρξη νεκρών από τις φονικές πυρκαγιές της ανατολικής Αττικής.

Το Μαξίμου κάνει λόγο για «απίστευτη τυμβωρυχία» εκ μέρους της Ν.Δ. και των μέσων ενημέρωσης που τη στηρίζουν, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο «το πολιτικό όφελος».

«Δεν υπάρχει προηγούμενο κρίσης όπου η ενημέρωση για όλα τα δεδομένα της τραγωδίας να ήταν τόσο άμεση και μάλιστα από τον ίδιο τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο οποίος έκανε έκτακτη ενημέρωση στις 2.30 π.μ., αμέσως μόλις έφτασαν στο κέντρο επιχειρήσεων οι πρώτες πληροφορίες για το μέγεθος της καταστροφής» αναφέρει μεταξύ άλλων η γενική γραμματεία του πρωθυπουργού.

Και συνεχίζει: «Η προσπάθεια της Ν.Δ. να παίξει πολιτικά παιχνίδια στην πλάτη των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας αποτελεί ντροπή που ανήκει αποκλειστικά στον αρχηγό της, ο οποίος και την καθοδηγεί από το παρασκήνιο».

Από την πλευρά της, η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για «εξαπάτηση των πολιτών», ως προς τη δημόσια ενημέρωση για την ύπαρξη νεκρών.

«Η κυβέρνηση οφείλει να απολογηθεί για το γεγονός ότι την ώρα που αποδεδειγμένα πια γνώριζε για την ύπαρξη νεκρών, το απέκρυψε σε ένα θλιβερό τηλεοπτικό σόου με πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πρωθυπουργό, επιδιώκοντας να εξαπατήσει τους πολίτες» σχολιάζει χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στην επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο Κέντρο Επιχειρήσεων το βράδυ της Δευτέρας.

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε σημερινές του δηλώσεις, παραδέχθηκε ότι υπήρξε ενημέρωση για τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς, προτού νυχτώσει, διευκρινίζοντας όμως, ότι η συγκεκριμένη πληροφορία δεν είχε αξιολογηθεί ως «ασφαλής».

Είχε προηγηθεί δήλωση του επικεφαλής της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού,  ο οποίος ανέφερε ότι οι πρώτοι νεκροί εντοπίστηκαν τη Δευτέρα «πριν βραδιάσει», σημειώνοντας μάλιστα ότι υπήρχε σχετική ενημέρωση προς την ηγεσία του υπουργείου.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet